Ավելուկը ունակ է բուժել շաքարախտը, թոքախտը և փորացավը
Դիտումներ 573
Բժշկության մեջ օգտագործել են արմատն ու տերևներն: Փորացավի ու միզակապության ժամանակ փորին խաշած ավելուկ են դնում, կամ էլ ձեթով տապակում են եւ ուտում։ Լուծի դեպքում խաշած ավելուկ են ուտում, իսկ ցրտից ուռած վերքին դնում են կաթով խաշած ավելուկ։
Ավելուկի ջուրը խմում են` թոքախտի, փորացավի, միզակապության, սերմի թուրմը` թոքաբորբի ու հազի, սերմի ու գոմեշի կաթի խառնուրդը` ամլության ժամանակ։
Շաքարախտի համար եփեք 500 գրամ սպանախը, քամեք։ Տապակեք յուղի մեջ 100 գրամ մաղադանոսի արմատներ։ Մանր կտրատեք 200 գրամ թրթնջուկ։ Խառնեք այս բոլորը եւ եփեք եռջրի կամ արգանակի մեջ։ Մատուցեք թթվասերով։
Հաճախ էլ մարդիկ բողոքում են աղիքային խնդիրներից չիմանալով, որ կարող են ազատվել դրանից ավելուկի շնորհիվ: Այն հրաշալի միջոց է փորացավի ու միզակապության ժամանակ:
Ամենաընթերցվածը