Ատամները սպիտակեցրեք 5 օրում, օրական ընդամնեը 2 անգամ սրբեք ատամները այս մրգով

Դիտումներ 362
Ատամները սպիտակեցրեք 5 օրում, օրական ընդամնեը 2 անգամ սրբեք ատամները այս մրգով

Ատամների գույնը որոշվում է էմալի գույնով: Իսկ էմալի գույնը, իր հերթին, կախված է շատ գործոններից՝

  • Ժառանգականություն
  • Սնդի տեսակ
  • Ներքին օրգանների վիճակ
  • Օգտագործվող ըմպելիքների քանակ և որակ (դրանցում բնական և քիմիական ներկանյութերի առկայություն), նաև ջերմաստիճան
  • Վնասակար սովորություններ (ծխելը վատացնում է էմալի գույնը)
  • Օգտագործվող դեղամիջոցներ
  • Ատամների առողջություն
  • Նյութափոխանակություն օրգանիզմում
  • Հիգիենիկ միջոցառումների կատարման որակ և պարբերականություն (ատամների պրոֆեսիոնալ մաքրում)
  • Ատամների սպիտակեցման ամենաօգտակար տարբերակը կարելի է համարել պրոֆեսիոնալ մաքրումը:

    Տնային պայմաններում էմալի երանգը հաջողվում է բացել 1-2 տոնով:

Ցիտրուսային մրգերի կեղևի ներսի մասը (նարնջի, կիտրոնի), բանանի (ատամները սրբերլ օրական 1 անգամ 7-10 օր):

Ելակի փափկամիս (ատամները սրբել օրական 2-3 անգամ 5-7 օր):

 


Չհասած լոլիկի փափկամիս (ատամները սրբել օրական 1 անգամ 5-7 օր):

Սպիտակեցնող չափազանց ագրեսիվ միջոցները (ջրածնի պերօքսիդ և սոդա), նաև դրանց անվերահսկելի օգտագործումը կարող են վնասել էմալը, քանի որ դրանք կարող են բարակեցնել այն, նվազեցնել հանքայնացման աստիճանը: Սպիտակեցումը խորհուրդ է տրվում կատարել միայն էմալի ձևավորման գործընթացի ավարտից հետո (18 տարեկանից հետո):

Որպեսզի ատամները հնարավորինս երկար սպիտակ մնան, անհրաժեշտ է՝

Ճիշտ սնվել (օգտագործել կոշտ մանրաթելային սնունդ, կաթնամթերք)

Հրաժարվել ներկանյութերով սննդամթերքների և ըմպելիքների (սուրճ, թեյ, կարմիր գինի) հաճախակի օգտագործումից

Պարբերաբար խնամել բերանի խոռոչը (օրական 2 անգամ մաքրել ատամները խոզանակով և թելով, ամեն անգամ ուտելուց հետո ողողել բերանը)

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը