Արդեն ժամանակն է պասուց տոլմա պատրաստելու․ Սիրով ներկայացնում եմ իմ բաղադրատոմսը, որը ինձ տատիկս է փոխանցել
Ամեն համեղ ուտեստներից, որը պատրաստում ենք Ամանորին ՝ պասուց տոլմա։ Ես կներկայացնեմ իմ բաղադրատոմսը, որը ինձ տատիկս է փոխանցել և տարիներ շարունակ այս բաղադրատոմսով է պատրաստվել այն։ Անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
-
Թթու կաղամբ,
-
3 բաժակ կարմիր լոբի,
-
3 բաժակ սիսեռ,
-
3 բաժակ ոսպ,
-
3 բաժակ ձավար,
-
750 գրամ տոմատ ,
-
750 գրամ բուսական յուղ ,
-
750 գրամ սոխ ,
-
1 - 2 փունջ մաղադանոս ,
-
1 - 2 փունջ համեմ,
-
Աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
-
Հինգ ժամով թրջել լոբին և սիսեռը: Առանձին կաթսաների մեջ եփել լոբին, ոսպը, սիսեռը, ապա խառնել իրար:
-
Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել ձավարը, տապակել ևս 5 րոպե:
-
Ավելացնել լոբու զանգվածը, ապա 300 գրամ տոմատ:
-
Կանաչեղենը լվանալ և մանր կտրատել: Ավելացնել աղ, պղպեղ, լավ խառնել, հանել կրակից: Թողնել, որ սառչի:
-
Կաղամբի տերևները լվանալ սառը ջրով: Հիշեցնենք, որ պասուց տոլմայի համար անհրաժեշտ է թթու կաղամբ, բայց եթե չունեք, կարող եք պատրաստել սովորական կաղամբից` նախապես եռացնելով աղի ջրի մեջ մոտ 7-8 րոպե:
-
Տերևների վրա լցնել միջուկն ու փաթաթել: Դնել կաթսայի մեջ, տոմատի մնացուկը խառնել 3 բաժակ ջրով և լցնել կաթսայի մեջ:
-
Վերևից դնել ափսե և եփել մարմանդ կրակի վրա: