Արդեն 46 տարի է բիսկվիտ պատրաստում եմ մայրիկիս բաղադրատոմսով: Միշտ ինձ հարցնում են գաղտնիքը այդքան լավ ստացվելու: Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 174

Արդեն 46 տարի է բիսկվիտ պատրաստում եմ մայրիկիս բաղադրատոմսով: Միշտ ինձ հարցնում են գաղտնիքը այդքան լավ ստացվելու: Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր

  • Ձու – 4 հատ,

  • Շաքարավազ – 250 գ,

  • Վանիլին – 10 գ,

  • Լիմոնադ (կիտրոնի գազավորված ըմպելիք) – 200 գ,

  • Բուսայուղ – 200 գ,

  • Ալյուր – 400 գ,

  • Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ,

  • Փափուկ և նուրբ Õ¢Õ«Õ½Õ¯Õ¾Õ«Õ¿

 



Պատրաստման եղանակը

Փափուկ և նուրբ բիսկվիտ

  • Հարել ձուն, շաքարավազը և վանիլինը: Շարունակելով հարելը՝ դանդաղ ավելացնել բուսայուղը և լիմոնադը: Մաս-մաս ավելացնել ալյուրը և փխրեցուցիչը, հետո հարել զանգվածը ևս մեկ անգամ:

  • Լցնել խմորը մուլտի-ջեռոցի կաղապարի մեջ և թխման ժամանակը դնել 65 րոպեի վրա: Ազդանշանից հետո ավելացնել ևս 65 րոպե: Թխելուց հետո անջատել տաքությունը և թողնել ևս 20 րոպե: Թողնել մինչև լրիվ սառչի:

  • Բիսկվիթը ստացվում է բարձր և փափուկ, ինչպես նաև ունենում է կիտրոնի նուրբ բույր:

Փափուկ և նուրբ բիսկվիտ

 
 

 

 


Ամենաընթերցվածը