Արդեն 30 տարուց ավելի է պատրաստում եմ այս բանանով տորթը և միշտ բոլորը գոհ են մնում. Ահա բաղադրատոմսը


Բաղադրամասեր
-
200 գրամ ալյուր,
-
160 մլ կաթ ,
-
100 գրամ շաքարավազ,
-
2 հատ ձու,
-
80 մլ բուսայուղ,
-
400 գրամ կակաո,
-
2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ,
-
Սուֆլեի համար ՝
-
300 գրամ կաթնաշոռ,
-
250 մլ կաթ,
-
100 գրամ շաքարավազ,
-
10 գրամ ժելատին,
-
4-5 հատ բանան
Պատրաստման եղանակը
-
Ալյուրը միախառնել կակաոյի ու փխրեցուցիչի հետ։ Ձուն շաքարավազի հետ հարել։ Ավելացնել կաթը ու բուսայուղը և միախառնել։
-
Միախառնել երկու զանգվածքները։ Դնել ջռոց ու թխել 180 աստիճանով 40 րոպե։
-
Ժելատինը կաթով բացել։ Դնել կրակին։ Վրցնել կրակից՝ մինչ կհասցնի եռալ։
-
Կաթնաշոռը հարել շաքարավազի հետ։ Ավելացնել կաթով ու ժելատինով զանգվածը ու լավ խառնել։
-
Խմորի միջուկը հանել։ Շարել բանանները։ Լցնել կրեմը։ Ծածկել միջուկի կտորներով։
-
Ողջ գիշեր դնել սառնարան։ Հաջորդ առավոտ կարող եք վայելել։
Պատրաստման եղանակը դիտեք նաև տեսանյութով ՝
