Առանց ձվի պատրաստվող շատ համեղ շոկոլադե թխվածք


Բաղադրամասեր
-
Ալյուր – 300գ,
-
Կակաո – 2 ճ/գ,
-
Սոդա – 1 թ/գ,
-
Աղ – 1/3 թ/գ ,
-
Բուսայուղ – 190 մլ,
-
Քացախ – 1 ճ/գ,
-
Ջուր – 250 մլ,
-
Շաքարավազ – 180 գ,
-
Վանիլին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
-
Իրար հետ մաղել ալյուրը, կակաոն, սոդան և աղը: Խառնել չոր բաղադրիչները:
-
Խառնել ջուրը, բուսայուղը, քացախը, շաքարավազը և վանիլինը:
-
Ստացված զանգվածի մեջ ավելացնել չոր բաղադրիչները և հունցել մինչև միասեռ խմոր դառնալը:
-
Խմորը տեղավորել 21-23 սմ կաղապարի մեջ և թխել 35-40 րոպե՝ նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
-
Պատրաստի թխվածքը սառեցնել, վրան ցանել շաքարի փոշի և մատուցել:
