Արագ պատրաստվող մսով կարկանդակներ, նրանց համար ովքեր ժամանակ չունեն

Դիտումներ 428

Արագ պատրաստվող մսով կարկանդակներ, նրանց համար ովքեր ժամանակ չունեն

Բաղադրիչներ՝
շերտավոր խմոր – 400 գ,
տավարի աղացած միս – 300 գ,
սոխ  – 1 գլուխ,
խառը կանաչի – կես փունջ,
աղ, կարմիր և սև պղպեղ,
ձու- 1 հատ,
կարագ – 50գ



Միսը լցնել խորը ամանի մեջ, աղ, պղպեղ ցանել:

Սոխն ու կանաչին աղալ, խառնել մսին:

Զանգվածը ձեռքով լավ խառնել, տեղափոխել կաթսայի մեջ, եփել՝ վրան մի բաժակ ջուր ավելացնելով:

Երբ ջուրը ցամաքի, մի կտոր կարագ դնել վրան:

Տապակել՝ անընդհատ խառնելով: Խմորը բացել այնպես, որ տապակի կրկնակի չափն ստանա:

Բացված խմորը փռել տապակի վրա ( կեսը կմնա կախված):

Մսի տապակված միջուկը տարածել խմորի վրա:

Խմորի մյուս ծայրը բերել, ծածկել կարկանդակը:

Եզրերը ծալել դեպի ներս, ամրացնել:

Ձուն հարել, քսել կարկանդակի վրա:

Թխել 180 աստիճան ջերմության ջեռոցում, մինչև կարկանդակը կարմրի, խմորը չպետք է թույլ լինի:

Այն թխված է, երբ բավականաչափ չոր է, ձեռք տալիս մատների հետքը չի մնում:



Ամենաընթերցվածը