Հնդկաձավարը օգտագործեք այսպես և նիհարեք 15-20 կգ
Պարզ, առողջարար և համեղ դիետան ամենևին էլ առասպել չէ։ Խոսենք հնդկաձավարի մասին, որը կդառնա օրգանիզմի համար վիտամինների աղբյուր և առողջ քաշի կորստի ճանապարհի սկիզբ։ Մի քանի շաբաթ հնդկաձավարով դիետայի վրա միանգամայն հնարավոր է նիհարել մինչև 10 կգ։ Կարևոր է միայն պահպանել որոշակի կանոններ, որպեսզի չվնասեք մարմնին:
Հնդկաձավարի դիետա
Իհարկե, ինչպես ցանկացած դիետա, այս մեկը նույնպես ձեզանից կպահանջի կամքի ուժ և ինքնատիրապետում։ Այն կհամապատասխանի ձեզ, եթե ձեզ անհրաժեշտ է արագ պատրաստվել արձակուրդին կամ ամառային սեզոնին. ազատվել տոքսիններից մի քանի շաբաթվա ընթացքում և նիհարել առանց վարժությունների:
Բայց ինչո՞ւ հնդկաձավար: Քանի որ այն վիտամինների և հանքանյութերի հիանալի աղբյուր է, իսկ հնդկաձավարն օգնում է ձեզ ավելի երկար կուշտ զգալ:
Հնդկացորենի դիետան համարվում է մոնոդիետա, դրա հիմնական կանոնը մնացած բոլոր մթերքները մեկով փոխարինելն է, այսինքն՝ կարելի է ուտել միայն հնդկաձավար, բայց օրական երեք անգամ։ Այնուամենայնիվ, որոշ դիետոլոգներ թույլ են տալիս հացահատիկի հետ միասին օգտագործել մածուն, կանաչ թեյ և, իհարկե, շատ ջուր։ Մոնո-դիետայի մեկ այլ առավելություն (բացի քաշի բավականին արագ կորստից) հզոր դետոքսն է, այնպես որ դուք կարող եք հավատարիմ մնալ այս սննդակարգին ոչ ավելի, քան 10-14 օր: Ցանկացած մոնոդիետա սկսելուց առաջ լավագույնը խորհրդակցեք բժշկի հետ:
Հնդկաձավարի օգուտները
Հնդկաձավարը վիտամինների և հանքանյութերի հիանալի աղբյուր է։
Ընդհանրապես մոդայիկ է հնդկաձավարը սուպերմթերք անվանելը։ Այն պարունակում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր՝ յոդ, կալցիում, երկաթ, կալիում, ցինկ, ֆտոր, ֆոսֆոր, կոբալտ, մոլիբդեն, ֆոլաթթու, ինչպես նաև B1, B2, B9, K, PP և E վիտամիններ։
Հնդկաձավարը նաև նվազեցնում է շաքարախտի, սրտի հիվանդությունների և քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Իջեցնում է խոլեստերինի մակարդակը և օգտակար է հիպերտոնիայի դեպքում։
Այն օգնում է ամրացնել ոսկորներն ու մկանները, մեծացնում է օրգանիզմում հակաօքսիդանտների քանակը, որոնք անհրաժեշտ են ազատ ռադիկալները հեռացնելու համար։
Դիետայի տեսակները
Դիետայի մի քանի տեսակներ կան. Ամենախիստը թույլ է տալիս ուտել միայն ձավարեղեն, այն էլ միայն մեկ ձևով եփած. Դա անելու համար հարկավոր է 4-6 ժամ տաք ջրի մեջ պահել, որի ընթացքում այն ուռչում է, իսկ դրանից հետո արդեն կարելի է ուտել (առանց շաքարի, աղի, կարագի, սոուսների և ցանկացած համեմունքների)։ Դիետայի այս տարբերակին առաջին անգամ հետևելու համար բավական կոշտ է թվում և առանց բժշկի հետ խորհրդակցելու խորհուրդ չի տրվում:
Մածունով թաթախված հնդկաձավարը ամենահայտնի մոնոդիետիկ ուտեստներից է։
Հնդկացորենի վրա նիհարելու մեկ այլ միջոց է այն մածունի հետ համադրել (կարող եք խմել այն, կամ կարող եք մածունը լցնել հենց հացահատիկի վրա):
Ինչպես չգիրանալ հետո
Հատկապես զգույշ եղեք սննդակարգից «դուրս գալիս»՝ անմիջապես մի ցատկեք այն մթերքների վրա, որոնք այս ամբողջ ընթացքում հերքել եք ինքներդ ձեզ:
Ձեր մարմինը փոքր-ինչ հյուծված կլինի, ինչպես ցանկացած այլ դիետայից հետո, և կարող է սկսել չխնայել բուժումը նոր ցնցումների և սովի դեպքում:
Աստիճանաբար ավելացրեք ձեր սննդին նոր մթերքներ՝ սկսած ամենաչեզոք և դիետիկներից՝ բանջարեղեն, անյուղ միս, կաթնամթերք և ձու: