Անկրկնելի համեղ բլիթների բաղադրատոմս, հնարավոր չէ դիմադրել
Դիտումներ 276
Բաղադրիչներ՝
500 մլ կաթ
1 թ․գ աղ
1 ճ․գ շաքարավազ
10 գր դրոժներ
1 հատ ձու
700-800 գ ալյուր
30 մլ ձեթ
միջուկ (միս կամ կաբամբ)
Վրան քսելու համար՝
1 հատ ձու
1 ճ․գ կաթ
Պատրաստման եղանակը՝
Ոչ մեծ տարրայի մեջ լցնել տաք կաթ, ավելացնել դրոժները, շաքարավազը և աղը։
Լավ խառնել։
Ոչ մեծ տարրայի մեջ հարել ձուն, լցնել ստացված խառնուրդի վրա, խառնել և ավելացնել ալյուր։
Հունցել փափուկ և ճկուն խմոր։
Վերջում ավելացնել ձեթ և նորից խառնել, փակել և թողնել 1 ժամ։
Մեկ ժամ հետո սեխանի վրա քսել ձեթ, խմորը դնել սեղանին և բաժանել ըստ չափաբաժինների
Ամեն մի կտորը բացել և միջուկը դնել վրան, փակել խմորը։
Ստացված բլիթները դնել ջոռեցում 25-30 րոպե 180 աստիճանում, նախապես վրան քսել ձվի և կաթի խառնուրդը։
Ամենաընթերցվածը