Անհնար է տոնական սեղանը պատկերացնել առանց այս տորթի․ Կորեական (Корейский) տորթի բաղադրատոմսը հատուկ ձեզ համար
Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար ՝
-
5 հատ ձու,
-
2 ձվի սպիտակուց,
-
1,5 բաժակ շաքարավազ,
-
1 թեյի գդալ մեղր,
-
1 թեյի գդալ սոդա,
-
1 գդալ քացախ,
-
250 գ կարագ,
-
3 բաժակ ալյուր,
-
1,5 թեյի գդալ դարչին,
-
Կրեմի համար ՝
-
1 բաժակ ընկույզ
-
1 բաժակ շաքարավազ,
-
2 ճաշի գդալ ալյուր,
-
3/4 բաժակ կաթ,
-
150 գրամ կարագ,
-
1 գդալ սուրճ,
-
2 թեյի գդալ կակաո,
-
2 ճաշի գդալ կոնյակ,
-
2 ձվի դեղնուց,
Պատրաստման եղանակը
-
Պատրաստել խմորը։ Ձուն և շաքարավազը խառնել մինչ սպիտակ զանգված ստանալը։ Ավելացնել մեղրը:
-
Սոդան և քացախը խառնել և ավելացնել սպիտակ զանգվածի վրա։
-
Հալեցնել կարագը ավելացնել զանգվածի վրա և լավ խառնել։ Ավելացնել ալյուր ու դարչին և խմոր հունցել։
-
Խմորը բաժանել երկու մասի։
-
Ձեւը (30 սմ) : Խտացրեք խմորը եւ թխեք 180 աստիճանով 30-35 րոպե:
-
Պատրաստել կրեմը։
-
Շաքարավազը և ձուն հարել, աստիճանաբար ավելացնել կաթը, խառնել մինչև դառնա միատար զանգված։
-
Դնել մարմանդ կրակի վրա, ավելացնել ընկույզ ՝ անընդհատ խառնելով, այնուհետև սառեցնել։
-
Հալեցնել կարագը, ավելացնել սուրճ, կակաո, կոնյակ:
-
Այնուհետև աստիճանաբար վրան ավելացնել կրեմը։
-
Կրեմը քսել պատրաաստի խմորների վրա և մատուցել։
-
Ցանկուցյան դեպքում կարող եք վրան քերած շոկոլադ և մանրեցված ընկույզ շաղ տալ։
-
Սա կորեական տորթի պատրաստման հետաքրքիր տարբերակ է։ Շատ համեղ և գեղեցիկ է ստացվում։