Պատրաստեք անհավանական կեքսեր ընդամենը 35 րոպեում

Դիտումներ 463

Պատրաստեք անհավանական կեքսեր ընդամենը 35 րոպեում

Չամիչով կեքսերը պատրաստելը մի հրաշք է, որից դժվար է հրաժարվել: Իմ ընտանիքում բոլորը սիրում են դրանք՝ մեծերը հաճույքով ուտում են դրանք սուրճի կամ թեյի հետ, իսկ երեխաները՝ կաթով կամ կոմպոտով: Նման խմորեղենը կարող եք պատրաստել 35 րոպեում, մինչդեռ խմորը պատրաստելու համար ձեզանից կպահանջվի ոչ ավելի, քան 15 րոպե, իսկ մնացածը կհոգա ջեռոցը։

 

 

Չամիչով տորթի բաղադրիչները

  • Ձու - 3 հատ
  • Կարագ - 150 գ
  • Շաքարավազ - 140 գ
  • Ցորենի ալյուր - 200 գ
  • Փխրեցուցիչ - 1 ճ.գ
  • Վանիլի էքստրակտ - 1 ճ /գ
  • Չամիչ - 100 գ


Ինչպես պատրաստել չամիչով կեքս

 

  1. Չամիչի վրա 5-15 րոպե լցնել եռացրած ջուր։ Լվացեք և լավ քամեք, կարող եք քամոցի մեջ գցել և թողնել, որ ավելորդ ջուրը քամվի։

    Քանի դեռ չամիչը թրմվում է, կարող եք խմորը պատրաստել։

  2. Փափկած կարագը միացրեք շաքարավազի հետ։

    Եթե ​​չեք հասցրել կարագը նախապես սառնարանից հանել, կարող եք այն փափկացնել միկրոալիքային վառարանում։ Դա պետք է արվի ուշադիր. յուղը արագ հալվում է:

    Ես դա անում եմ երկու եղանակներից մեկով, կա՛մ կարագը դնում եմ միկրոալիքային վառարանում 10-15 վայրկյան՝ անընդհատ հետևելով գործընթացին, կա՛մ դնում եմ հալեցման ռեժիմի, ինչպես նաև անընդհատ ստուգում եմ դրա վիճակը։

     

     

  3. Կարագը շաքարավազի հետ խառնում ենք, մինչև համասեռ զանգված ստանալը ՝ մինչև կարագը սպիտակի։

    Հարմարության և ավելի արագ ազդեցության համար կարող եք օգտագործել խառնիչ:

  4. Մեկ առ մեկ ձվերը ներմուծում ենք յուղային զանգվածի մեջ։

    Ավելացնել ձուն և մանրակրկիտ խառնել կամ հարել հարիչով մինչև հարթ լինի։

  5. Ավելացնել հաջորդ ձուն և նորից խառնել մինչև հարթ լինի:

    Նախքան ձվերը հիմնական տարայի մեջ մտցնելը, ավելի լավ է այն կոտրել առանձին ամանի մեջ։ Այսպիսով, մենք ապահովագրում ենք մեզ, եթե հանդիպենք փտած ձվի:

  6. Ավելացնել վերջին ձուն և նորից հարել։

    Այս փուլում կարագը կարող է սկսել շերտավորվել, բայց դա մեծ խնդիր չէ:

  7. Ավելացնել վանիլի էքստրակտ և նորից խառնել։

    Եթե ​​դուք օգտագործում եք վանիլին կամ վանիլային շաքար, ապա այն կարող է առաջին փուլում ավելացնել շաքարավազի հետ միասին:

  8. Ավելացնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը։

    Խմորի մեջ փխրեցուցիչն ավելի հավասարաչափ բաշխելու համար ավելի լավ է նախ այն միացնել ալյուրի հետ և լավ խառնել, և միայն դրանից հետո այս խառնուրդը մաղել խմորի մեջ։

  9. Մենք ամեն ինչ լավ խառնում ենք։

    Սա լավագույնս արվում է սիլիկոնե սպաթուլայի կամ պատառաքաղի միջոցով:

  10. Վերջում խմորին ավելացրեք չամիչ։

    Այն նախ պետք է լվանալ և մի փոքր չորացնել կամ լավ քամել։

    Որպեսզի չամիչը հավասարաչափ բաշխվի խմորի մեջ և չտեղավորվի կաղապարների հատակին, այն կարելի է թեթև շաղ տալ ալյուրով։

  11. Խմորը հարում ենք, մինչև բոլոր չամիչները հավասարապես բաժանվեն։

  12. Օգտագործելով երկու թեյի գդալ կամ հրուշակեղենի տոպրակ, խմորը տարածեք բաժինների կաղապարների մեջ: Խմորը պետք է զբաղեցնի կաղապարների ծավալի 2/3-3/4-ը՝ թխելու ընթացքում կեքսերը չափսերով կմեծանան։

    Կեքսերի համար ես սովորաբար օգտագործում եմ կեքսի համար նախատեսված տապակ և դրա համար թղթե միջնապատեր: Նման ներդիրները յուղով յուղելու կամ այլ հնարքների օգտագործման կարիք չունեն։ Պատրաստի կեքսերը հավասարապես թխվում են, չեն կպչում, իսկ օգտագործելուց հետո կաղապարը լվանալու կարիք չկա՝ պարզապես թեթև լվանալ ջրով։

  13. Քափքեյքերը ուղարկում ենք նախապես տաքացրած ջեռոց և թխում ենք 180С ջերմաստիճանում 20-25 րոպե։ Ես օգտագործում եմ վերևից վար ռեժիմ առանց կոնվեկցիայի:

    Պատրաստությունը կարելի է ստուգել ատամի փայտիկով` այն պետք է չոր դուրս գա: Պատրաստի կեքսը պետք է հանել կաղապարից և թողնել սառչի, իդեալականը դնել մետաղական դարակի վրա:

    Կախված ձեր վառարանի առանձնահատկություններից, պատրաստման ժամանակը կամ ջերմաստիճանի կարգավորումը կարող է տարբեր լինել:

  14. Չամիչով կեքսները հիանալի հավելում են սուրճի կամ թեյի համար: Իրենք էլ ինքնուրույն լավն են :)

    Մենք սիրում ենք նրանց մեզ հետ տանել խնջույքի, աշխատանքի և դպրոց, ինչպես նաև հյուրասիրել հյուրերին;)

Բարի ախորժակ!



Ամենաընթերցվածը