Պատրաստեք անհավանական կեքսեր ընդամենը 35 րոպեում
Չամիչով կեքսերը պատրաստելը մի հրաշք է, որից դժվար է հրաժարվել: Իմ ընտանիքում բոլորը սիրում են դրանք՝ մեծերը հաճույքով ուտում են դրանք սուրճի կամ թեյի հետ, իսկ երեխաները՝ կաթով կամ կոմպոտով: Նման խմորեղենը կարող եք պատրաստել 35 րոպեում, մինչդեռ խմորը պատրաստելու համար ձեզանից կպահանջվի ոչ ավելի, քան 15 րոպե, իսկ մնացածը կհոգա ջեռոցը։
Չամիչով տորթի բաղադրիչները
- Ձու - 3 հատ
- Կարագ - 150 գ
- Շաքարավազ - 140 գ
- Ցորենի ալյուր - 200 գ
- Փխրեցուցիչ - 1 ճ.գ
- Վանիլի էքստրակտ - 1 ճ /գ
- Չամիչ - 100 գ
Ինչպես պատրաստել չամիչով կեքս
-
Չամիչի վրա 5-15 րոպե լցնել եռացրած ջուր։ Լվացեք և լավ քամեք, կարող եք քամոցի մեջ գցել և թողնել, որ ավելորդ ջուրը քամվի։
Քանի դեռ չամիչը թրմվում է, կարող եք խմորը պատրաստել։
-
Փափկած կարագը միացրեք շաքարավազի հետ։
Եթե չեք հասցրել կարագը նախապես սառնարանից հանել, կարող եք այն փափկացնել միկրոալիքային վառարանում։ Դա պետք է արվի ուշադիր. յուղը արագ հալվում է:
Ես դա անում եմ երկու եղանակներից մեկով, կա՛մ կարագը դնում եմ միկրոալիքային վառարանում 10-15 վայրկյան՝ անընդհատ հետևելով գործընթացին, կա՛մ դնում եմ հալեցման ռեժիմի, ինչպես նաև անընդհատ ստուգում եմ դրա վիճակը։
-
Կարագը շաքարավազի հետ խառնում ենք, մինչև համասեռ զանգված ստանալը ՝ մինչև կարագը սպիտակի։
Հարմարության և ավելի արագ ազդեցության համար կարող եք օգտագործել խառնիչ:
-
Մեկ առ մեկ ձվերը ներմուծում ենք յուղային զանգվածի մեջ։
Ավելացնել ձուն և մանրակրկիտ խառնել կամ հարել հարիչով մինչև հարթ լինի։
-
Ավելացնել հաջորդ ձուն և նորից խառնել մինչև հարթ լինի:
Նախքան ձվերը հիմնական տարայի մեջ մտցնելը, ավելի լավ է այն կոտրել առանձին ամանի մեջ։ Այսպիսով, մենք ապահովագրում ենք մեզ, եթե հանդիպենք փտած ձվի:
-
Ավելացնել վերջին ձուն և նորից հարել։
Այս փուլում կարագը կարող է սկսել շերտավորվել, բայց դա մեծ խնդիր չէ:
-
Ավելացնել վանիլի էքստրակտ և նորից խառնել։
Եթե դուք օգտագործում եք վանիլին կամ վանիլային շաքար, ապա այն կարող է առաջին փուլում ավելացնել շաքարավազի հետ միասին:
-
Ավելացնել մաղած ալյուրը և փխրեցուցիչը։
Խմորի մեջ փխրեցուցիչն ավելի հավասարաչափ բաշխելու համար ավելի լավ է նախ այն միացնել ալյուրի հետ և լավ խառնել, և միայն դրանից հետո այս խառնուրդը մաղել խմորի մեջ։
-
Մենք ամեն ինչ լավ խառնում ենք։
Սա լավագույնս արվում է սիլիկոնե սպաթուլայի կամ պատառաքաղի միջոցով:
-
Վերջում խմորին ավելացրեք չամիչ։
Այն նախ պետք է լվանալ և մի փոքր չորացնել կամ լավ քամել։
Որպեսզի չամիչը հավասարաչափ բաշխվի խմորի մեջ և չտեղավորվի կաղապարների հատակին, այն կարելի է թեթև շաղ տալ ալյուրով։
-
Խմորը հարում ենք, մինչև բոլոր չամիչները հավասարապես բաժանվեն։
-
Օգտագործելով երկու թեյի գդալ կամ հրուշակեղենի տոպրակ, խմորը տարածեք բաժինների կաղապարների մեջ: Խմորը պետք է զբաղեցնի կաղապարների ծավալի 2/3-3/4-ը՝ թխելու ընթացքում կեքսերը չափսերով կմեծանան։
Կեքսերի համար ես սովորաբար օգտագործում եմ կեքսի համար նախատեսված տապակ և դրա համար թղթե միջնապատեր: Նման ներդիրները յուղով յուղելու կամ այլ հնարքների օգտագործման կարիք չունեն։ Պատրաստի կեքսերը հավասարապես թխվում են, չեն կպչում, իսկ օգտագործելուց հետո կաղապարը լվանալու կարիք չկա՝ պարզապես թեթև լվանալ ջրով։
-
Քափքեյքերը ուղարկում ենք նախապես տաքացրած ջեռոց և թխում ենք 180С ջերմաստիճանում 20-25 րոպե։ Ես օգտագործում եմ վերևից վար ռեժիմ առանց կոնվեկցիայի:
Պատրաստությունը կարելի է ստուգել ատամի փայտիկով` այն պետք է չոր դուրս գա: Պատրաստի կեքսը պետք է հանել կաղապարից և թողնել սառչի, իդեալականը դնել մետաղական դարակի վրա:
Կախված ձեր վառարանի առանձնահատկություններից, պատրաստման ժամանակը կամ ջերմաստիճանի կարգավորումը կարող է տարբեր լինել:
-
Չամիչով կեքսները հիանալի հավելում են սուրճի կամ թեյի համար: Իրենք էլ ինքնուրույն լավն են :)
Մենք սիրում ենք նրանց մեզ հետ տանել խնջույքի, աշխատանքի և դպրոց, ինչպես նաև հյուրասիրել հյուրերին;)
Բարի ախորժակ!