Անչափ օգտակար բանջարեղեն․ Ծաղկակաղամբով տապակայի համեղ բաղադրատոմս։


Բաղադրամասեր
-
Ծաղկակաղամբ- 1 փոքր գլուխ
-
Լոլիկ- 2 հատ
-
Ձու- 3 հատ
-
Պանիր-50 գր.
-
Կաթ- 6-8ճ/գ
-
Սամիթ- մի քանի ճյուղ
-
Բուսայուղ
-
Աղ
-
Պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
-
Առանձնացնել ծաղկակաղամբի գլխիկները և մի քանի րոպե խաշել աղաջրում:
-
Լոլիկները մի քանի րոպեով թողնել եռման ջրում, ապա հեռացնել կեղևները և կիսալուսնաձև կտրտել կամ առանձին կտրտած մի քանի րոպե բուսայուղի մեջ տապակել (ես վերջին ձևով եմ անում):
-
Ձուն հարել, ավելացնել կաթը, աղ, պղպեղ, կտրտած սամիթ և քերած պանիր:
-
Տապակը պատել բուսայուղով և մեջը շարել ծաղկակաղամբը, արանքներում լցնելով լոլիկը, վերջում վրան լցնել ձվի զանգվածը:
-
Դնել ջեռոցը և թողնել այնքան, մինչև պանիրը հալվի և ձուն եփվի:
