Ամերիկայի լավագույն խոհարարի սիրելի բաղադրատոմսը, հավի միսը կարտոֆիլով

Դիտումներ 391
Ամերիկայի լավագույն խոհարարի սիրելի բաղադրատոմսը, հավի միսը կարտոֆիլով

Բաղադրիչներ.

հավ – 1 հատ,
կարտոֆիլ – 1 կգ,
սոխ – 2 գլուխ,
սխտոր – 2 պճեղ,
քերած կոճապղպեղ- 1 ճ.գդ.,
կիտրոնի հյութ – 2 ճ.գդ.,
բուսայուղ – 4-5 ճ.գդ.,
աղ


Հավի միսը լվանալ, կտրատել:

Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել 1 ճ.գդ. կիտրոնի հյութ, 3 ճ. գդ. բուսայուղ, կոճապղպեղ ( имбирь) և 1 մանրացրած սխտորի պճեղ: շ

Թողնել  30 րոպե մարինացվի: 

Սոխն ու կարտոֆիլը կտրատել օղակներով, խառնել թասի մեջ:

Վրան 1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ, 1-2 ճ.գդ. բուսայուղ և մանրացրած սխտոր:

Նորից խառնել և թողնել, որ կարտոֆիլը մարինացվի 10-15 րոպե: 

Թավայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, թեժ կրակով տապակել մարինացված հավի կտորները, երկու կողմից կառաջանա ոսկեգույն կեղև:

Կարտոֆիլը շարել ջեռոցի տապակի մեջ, վրան` հավի կտորները:

Եփել 180°C  ջեռոցում 40 րոպե: Երբեմն կարելի է խառնել, շուռումուռ տալ, որ համաչափ եփվի:

Ուտեստն ավելի արագ կեփվի, եթե փակվի փայլաթիթեղով:

 
 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը