Ամենաիսկական և համեղ Հայկական խորոված։ Պարզապես հալվում է բերանում։


Բաղադրամասեր
-
200 գ խոզի մսին՝
-
100 գ թթու դրած մրգեր (տանձ,խաղող),
-
25 գ գլուխ սոխ,
-
30 գ պրաս,
-
50 գ նռան հյութ,
-
աղը, պղպեղը՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Մեջքամիսը և ազդրի փափուկ միսը կտրտել, վրան ցանել աղ, պղպեղ, շարել շամփուրին և խորովել թեժ կրակով( աոանց րոցի), պարբերարար շրջելով, որպեսզի միսր հավասարաչափ խորովվի։
-
Մատուցել ափսեում, կողքից դնել թթու դրած պտուղներ, պրաս (սավզի) մանր կտրտած գլուխ սոխ։ Աոանձին մատուցել նռան հյութ։
-

