Ամանորյա բաղադրատոմս. Սունկը մսի մեջ
Դիտումներ 291
Բաղադրիչները՝
խոզի միս - 1 կգ
սոխ - 2 հատ
թարմ սունկ - 600 գր
բուսայուղ
թթվասեր - 300 մլ
կարագ - 70 գր
ալյուր - 70 գր
ձու - 2 հատ
պաքսիմատ
կարմիր աղացած պղպեղ – 1/2 թգ
սամիթ և մաղադանոս - 1 կապ
աղ:
Պատրաստման եղանակը՝
Միսը բաժանել տասը մասի, «ծեծել»:
Սոխը մանրացնել, տապակել կարագով:
Ավելացնել մանր կտրատած սունկը, տապակել, մինչև հեղուկը գոլորշիանա:
Սառեցնել, ավելացնել աղ, պղպեղ, կանաչի, ձու, խառնել: Միջուկը դնել մսի վրա, ռուլետի պես փաթաթել:
Ռուլետները շարել յուղած տապակի վրա, կես ժամ եփել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում:
Սոուս. Ալյուրն ու կարագը խառնել: Երկու բաժակ արգանակը եռացնել, ավելացնել ալյուրն ու կարագը: 20 րոպե եփել, ավելացնել թթվասերն ու տասը րոպե եռացնել:
Սոուսը լցնել սնկով ռուլետների վրա, ևս 20 րոպե եփել ջեռոցի մեջ:
Ամենաընթերցվածը