Կազմակերպությունում նաեւ քաղցկեղի առաջացման հավանականության աճը կապել են օգտագործված սպիրտային խմիչքի քանակության հետ: Այսպես, կանանց մոտ կաթնագեղձի քաղցկեղի ռիսկը մեծանում է 50 տոկոսով, եթե նա օրական խմում է 4 գավաթ գինի, եւ 130 տոկոսով՝ եթե նա օրական խմում է ութ գավաթ գինի:
ԱՀԿ-ն նշել է սպիրտային խմիչքների եւ քաղցկեղի միջեւ կապերի մասին մարդկանց ցածր իրազեկվածությունը: Այսպես, ավելի վաղ բրիտանացի գիտնականների կողմից անցկացված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ նման կախվածության մասին գիտի հարցվածների միայն 13 տոկոսը, հաղորդել է ՌԻԱ Նովոստին: