Ահա թե ինչպես է պետք ֆարշ բռնել, փաթաթել և պատրաստել թփով տոլման, որպեսզի այն իդեալական լինի


Դիտումներ 3050



Ահա թե ինչպես է պետք ֆարշ բռնել, փաթաթել և պատրաստել թփով տոլման, որպեսզի այն իդեալական լինի



  • 1 կգ հորթի մսին (շատ համեղ կստացվի, եթե 200 գրամը լինի խոզի յուղոտ միս և 200 գրամ գառի միս)

  • 1 կգ գ խաղողի տերև,

  • 50 գ բրինձ,

  • 200 գ գլուխ սոխ,

  • 500 գ մածուն,

  • 20 գ սխտոր (կամ 1 գ դարչին, 10 գ շաքար),

  • աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի

խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:

Պատրաստեք խճողակը․

 Միսը (խոզ,գառ և հորթ) աղալ: Սոխը, կանաչին մաքրել, լվանալ, մսաղացով անցկացնել: Աղ, սև և կարմիր պղպեղ ցանել մսին, ավելացնել աղացած սոխն ու կանաչին, խառնել: Բրինձը մաքրել, լվանալ, ավելացնել խճողակին: 

Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից: Աոանձին մատուցել ծեծած սխտորով կամ շաքարով ու դարչինով մածուն:

Ամենաընթերցվածը

loading...
loading...