Ահա, թե ինչ կլինի ատամները մեկ շաբաթ ելակի կամ լոլիկի փափկամսով սրբելու դեպքում. արդյունքը ձեզ հաճելիորեն կզարմացնի

Դիտումներ 276
Ահա, թե ինչ կլինի ատամները մեկ շաբաթ ելակի կամ լոլիկի փափկամսով սրբելու դեպքում. արդյունքը ձեզ հաճելիորեն կզարմացնի

Ատամների գույնը որոշվում է էմալի գույնով: Իսկ էմալի գույնը, իր հերթին, կախված է շատ գործոններից՝

  • Ժառանգականություն
  • Սնդի տեսակ
  • Ներքին օրգանների վիճակ
  • Օգտագործվող ըմպելիքների քանակ և որակ (դրանցում բնական և քիմիական ներկանյութերի առկայություն), նաև ջերմաստիճան
  • Վնասակար սովորություններ (ծխելը վատացնում է էմալի գույնը)
  • Օգտագործվող դեղամիջոցներ
  • Ատամների առողջություն
  • Նյութափոխանակություն օրգանիզմում
  • Հիգիենիկ միջոցառումների կատարման որակ և պարբերականություն (ատամների պրոֆեսիոնալ մաքրում)
  • Ատամների սպիտակեցման ամենաօգտակար տարբերակը կարելի է համարել պրոֆեսիոնալ մաքրումը:

    Տնային պայմաններում էմալի երանգը հաջողվում է բացել 1-2 տոնով:

     



1. Թեյածառի յուղ (2-3 կաթիլ յուղ լցնել ատամի խոզանակի վրա և մաքրել երեկոյան ատամները մաքրելուց հետո):

2. Ցիտրուսային մրգերի կեղևի ներսի մասը (նարնջի, կիտրոնի), բանանի (ատամները սրբերլ օրական 1 անգամ 7-10 օր):

3. Ելակի փափկամիս (ատամները սրբել օրական 2-3 անգամ 5-7 օր):

4. Չհասած լոլիկի փափկամիս (ատամները սրբել օրական 1 անգամ 5-7 օր):

Սպիտակեցնող չափազանց ագրեսիվ միջոցները (ջրածնի պերօքսիդ և սոդա), նաև դրանց անվերահսկելի օգտագործումը կարող են վնասել էմալը, քանի որ դրանք կարող են բարակեցնել այն, նվազեցնել հանքայնացման աստիճանը: Սպիտակեցումը խորհուրդ է տրվում կատարել միայն էմալի ձևավորման գործընթացի ավարտից հետո (18 տարեկանից հետո):

Որպեսզի ատամները հնարավորինս երկար սպիտակ մնան, անհրաժեշտ է՝

Ճիշտ սնվել (օգտագործել կոշտ մանրաթելային սնունդ, կաթնամթերք)

Հրաժարվել ներկանյութերով սննդամթերքների և ըմպելիքների (սուրճ, թեյ, կարմիր գինի) հաճախակի օգտագործումից

Պարբերաբար խնամել բերանի խոռոչը (օրական 2 անգամ մաքրել ատամները խոզանակով և թելով, ամեն անգամ ուտելուց հետո ողողել բերանը)

Կես տարին մեկ մասնագիտական մաքրում անել:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը