8 մթերք, որոնք պետք է հեռու պահել կաթսաներից ու թավաներից

Դիտումներ 278
8 մթերք, որոնք պետք է հեռու պահել կաթսաներից ու թավաներից

Լոլիկ

Հում լոլիկը շատ մագնեզիում և ցինկ է պարունակում: Ջերմային մշակումից հետո այդ նյութերի խտությունը նվազում է 90-100%-ով:

Քաղցր պղպեղ

Բուլղարական պղպեղը, հատկապես՝ կարմիրը, շատ մեծ քանակությամբ վիտամի С է պարունակում: Տաքացնելիս դրա խտությունը նվազում է 4 անգամ:

Սխտոր

Հում սխտորը հարուստ է С, PP և B խմբի վիտամիններով, նաև խոլինով: Բայց ջերմային մշակումը այս մթերքին զրկում է գործնականում բոլոր օգտակար հատկություններից:

Կրես-սալաթ

Պարունակում է А, B, C, D, E, K վիտամիններ: Տաքացնելիս դրա օգտակար հատկությունների մեծ մասը կորչում է:

Ծնեբեկ

А, С, Е, K, В խմբի վիտամինների, ֆոլաթթվի անփոխարինելի աղբյուր է: Բայց տապակելը ծնեբեկին զրկում է օգտակար հատկությունների մեծ մասից:

Բրոկոլի

Պարունակում է շատ А, С վիտամիններ, կալցիում: Բայց այն մինչև լրիվ պատրաստ լինելը խաշելու դեպքում կորցնում է օգտակար նյութերի 40%-ը:

Բազուկ

Ֆոլաթթվի հրաշալի աղբյուր է: Սակայն մինչև լրիվ պատրաստ լինելը եփելու դեպքում այն կորցնում է այդ նյութի մոտ 30%-ը:

Կոճապղպեղ

Հում կոճապղպեղը А, C, B1, B2 վիտամինների, մի շարք կարևոր միկրոտարրերի աղբյուր է: Ջերմային մշակման ժամանակ օգտակար նյութերի մեծ մասը կորչում է:

Ամենաընթերցվածը