Եթե ունեք ստամոքսի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներ, ապա այս խորհուրդը ձեզ համար է

Դիտումներ 457

Եթե ունեք ստամոքսի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներ, ապա այս խորհուրդը ձեզ համար է

Կյանքի ժամանակակից խելահեղ ռիթմը, ցավոք, իր հետքն է թողնում մարդու առողջության վրա։ Արագ և անառողջ սնունդը, ալկոհոլը, ծխելը և սթրեսը բացասաբար են ազդում լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի վրա:

 

Լյարդը շատ կարևոր դեր է խաղում օրգանիզմում՝ մաքրում տոքսիններից, նյութափոխանակությունից, պատշաճ արյան ձևավորումից - սա նրա գործառույթների ամբողջական ցանկը չէ: Ենթաստամոքսային գեղձը ներգրավված է նաև մարսողության և նյութափոխանակության կարգավորման գործընթացում։

Շատ կարեւոր է այդ օրգանները լավ վիճակում պահելը, ժամանակին վերականգնել դրանք։ Իսկ դրա համար կօգնի սննդակարգում որոշակի մթերքների ընդգրկումը։

Կաթնամթերք

Կեֆիր, յոգուրտ, կաթնաշոռ, պանիրներ՝ այս ամենը լավ է լյարդի համար, օգնում է նրա նորմալ գործելուն։ Կաթնամթերքը պետք է լինի թարմ և որակյալ։

Միայն այս դեպքում նրանք չեն թունավորի օրգանիզմը, չեն վնասի աղիքներին ու մարսողական մյուս օրգաններին։



Բանջարեղեն

Հատկապես օգտակար են գազարը, ճակնդեղը, ծաղկակաղամբը, դդմի միջուկը։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ բջջանյութ, որն օգնում է մարսողությանը և նրբորեն հեռացնում է ավելորդ մաղձը մարմնից։

 

Ցածր յուղայնությամբ ձուկ

Եփած ձուկը նույնպես բարենպաստ ազդեցություն է ունենում մարսողական պրոցեսների վրա, որոնց մասնակցում է լյարդը։ Բացի այդ, այս մթերքը պարունակում է օմեգա 3 թթուներ, որոնք անհրաժեշտ են ամբողջ օրգանիզմի համար։

 

Դրանք օգտակար են այն անոթների համար, որոնք գտնվում են բոլոր հյուսվածքներում, որոնց միջոցով արյուն է հասցվում այս օրգաններին։

Ընդեղեն

Պարունակում է հակաօքսիդանտների և ճարպաթթուների բարձր պարունակություն։ Նրանք հեռացնում են թափոնները և տոքսինները օրգանիզմից:

Ընկույզը դրական է ազդում ոչ միայն լյարդի, այլ նաև արյան անոթների վրա։ 



Հատապտուղներ և մրգեր

Վիտամինների և բազմաթիվ օգտակար նյութերի աղբյուրներ են հանդիսանում հատապտուղներն ու մերգերը։ Լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի համար հատկապես օգտակար են խնձորը, գրեյպֆրուտը, լայմը և կիտրոնը։

Նրանք բարձրացնում են ամբողջ օրգանիզմի իմունիտետը, դարձնում այն ​​ավելի ուժեղ դիմադրողականություն վարակների նկատմամբ։

 

 

Սոխ և սխտոր

Այս մթերքները պարունակում են ալիցին, որն ունի հակաբորբոքային ազդեցություն։

Սոխն ու սխտորն օգնում են հեռացնել օրգանիզմից տոքսինները։ Դրա շնորհիվ բարելավվում է նրա ֆունկցիան, օրգանիզմը մաքրվում է ժամանակին։



Ամենաընթերցվածը