10 մթերք, որոնք վնասակար են սրտի համար
1. Աղ.
Աղի հիմնական հատկությունն օրգանիզմում հեղուկի պահպանումն է։ Սա իր հերթին թույլ չի տալիս մարդուն նիհարել։ Սակայն դա խաթարում է նաեւ սրտանոթային համակարգի բնականոն ընթացքը։ Աղը վնասում է նաև ուղեղին և երիկամներին։ Հետեւաբար, օրական աղի նորմալ քանակությունը մեկ թեյի գդալում է։ Մեր մարմնին ավելին պետք չէ։
2. կարտոֆիլ ֆրի.
Ֆրանսիական կարտոֆիլը վնասակար է սրտի համար. Սա վաղուց ապացուցված է հետազոտություններով։ Բացի այդ, եթե դուք հաճախ եք կարտոֆիլ ուտում, կարող է առաջանալ հիպերտոնիա:
3. Խանութների հյութեր և քաղցր ջուր։
Երկուսն էլ պարունակում են շատ շաքար: Սա, իր հերթին, ազդում է ճնշման եւ, որպես հետեւանք, անոթների վրա:
4. Ալկոհոլ.
Ալկոհոլը մեր արյան մեջ պահվում է երկար ժամանակ՝ մոտ 7 ժամ։ Սա ստիպում է սիրտը խախտել աշխատանքային գրաֆիկը, արագացնել զարկերակը, թանձրանալ։ Սա հաճախ հանգեցնում է արյան անոթների պայթելուն:
5. Կարմիր միս.
Այս ամենը դրա պարունակած յուղերի պատճառով: Նրանք վնասում են երակները, ինչպես նաև սրտի մկանները:
6. Ապխտած միս.
Դրանք պարունակում են բազմաթիվ թունավոր նյութեր։ Բացի այդ, ապխտած արտադրանքը լավ ներծծված է խեժով: Նրանք շատ աղ ունեն։ Ընդհանուր առմամբ, ամբողջական հավաքածու՝ սիրտը բեռնելու համար։
7. Շաքարավազ.
Շաքարի պատճառով մարդը գիրանում է, զարգանում է նաեւ հիպերտոնիա։ Որպես ընդհանուր կանոն՝ օրական պետք է ոչ ավելի, քան 6-ից 9 թեյի գդալ շաքարավազ օգտագործել։
8. Դոնաթներ.
Դժվար չէ հասկանալ, թե ինչու է այս ապրանքն այս ցուցակում: Շատ ճարպ, շատ շաքար: Ավելորդ քաշ, հիպերտոնիա, սրտի, արյան վատթարացում և այլն։
9. Մարգարին.
Այն պարունակում է բուսական ծագման յուղեր, և դրանցից ամենաէժանը։ Նրանք խցանում են անոթների պատերը, մեծ քանակությամբ նստում դրանց վրա։
10. Rolton և այլ ակնթարթային արիշտա:
Շատ աղ, շատ ճարպ: Միջին հաշվով 1 փաթեթը կազմում է 18 գրամ։ Եթե սրան ավելացնենք անորակ արտադրանքը, որից պատրաստվում են լապշան, ապա կարող ենք հասկանալ, որ սա շատ վնասակար ուտեստ է։