Ճակնդեղի և ճակնդեղի հյութի օգտակար հատկությունները

Ճակնդեղն ունի հատկանիշներ, որոնք իրեն դարձնում են ամենասննդարար մթերքներից մեկը:
Ճակնդեղը մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից և լավագույն բնական դեղամիջոցն է սակավարյունությունը բուժելու համար:
Բացի այս, ճակնդեղը հարուստ է նաև բետամինով, որը շատ կարևոր է արյան անոթների, լյարդի ֆունկցիայի համար, ինչպես նաև կարգավորում է արյան ճնշումը և նվազեցնում է խոլեստերինը 40%-ով:
Ճակնդեղի անտոցիանին հակաօքսիդանտը կանխարգելում է քաղցկեղի բջիջների աճը:
Ճակնդեղի հյութը օգնում է մարսողությանը, ինչպես նաև նպաստում է ազատվել փորկապությունից:
Պատրաստումը (պատրաստեք 2 բաժին)
1 ճակնդեղ
2 կարմիր/ կանաչ խնձոր
փոքր արքայախնձորի կես + բթի չափով կոճապղպեղ
Հիշեցում- թեև ճակնդեղը լյարդը մաքրող շատ լավ միջոց է, սակայն նաև շատ հզոր է, ուստի խորհուրդ չի տրվում խմել ճակնդեղի հյութ շաբաթվա ընթացքում ավելի քան երեք անգամ:
