Ճապոնական ձվածեղ. Ամենահամեղ ձվածեղ պատրաստելու գաղտնիքները


Բաղադրամասեր
-
15 մլ սոյայի սոուզ,
-
10 մլ բրձի քացախ,
-
3 հատ հավի ձու
Պատրաստման եղանակը
-
Ձուն խառնել սոյայի սոուզի և բրնձի քացախի հետ։ Եթե սոուզը դառն է ավեալցնել մի քիչ շաքարավազ, իսկ եթե քաղցր է ապա կարելի է մի քիչ աղ ավելացնել։ Թեթևակի խառնուրդը խառնել գդալով, որպեսզի ստացվի միատարր խառնուրդ։
-
Թավաի մեջ լցնել քիչ ձեթ, տաքացնել մարմանդ կրակի վրա և բարակ շերտով լցնել խառնուրդը, որպեսզի ստացվի բարակ շերտ։ Երբ ձուն եփվի, երկու կոմերը բերել կենտրոն, ստացվածը տեղադրել տավայի անկյունում, ազատ մասում լցնել ձվի խառնուրդը, նոր շերտ ստանալու համար։
-
Ստացված շետով փաթաթել առաջին շերտը։ Գործողությունը կրկնել այնքան, քանի դեռ խառնուրդը չի վերջացել։ Ստացված ձվաձեղը կտրատել և մատուցել։
