Ինչպես պատրաստել «Մոխիտո» կոկտեյլ


Բոլորիս քաջ հայտնի Մոխիտոյի հայրենիքը համարվում է Կուբան։
Կոկտեյլը պատրաստում են ռոմով և անանուխի տերևեներով, ու այն կարող է և ալկոհոլային, և ոչ ալկոհոլային լինել։
Երկու տարբերակների համար էլ անհրաժեշտ է անանուխ, կիտրոն կամ լայմ, գազավորված ըմպելիք («Սփրայթ»), սառույց, շաքարավազ (նախընտրելի է՝ շագանակագույն)։
Եթե ցանկանում եք ալկոհոլային տարբերակով պատրաստել, ապա հարկավոր է նաև ռոմ ավելացնել։
Տարբերակ առաջին. ալկոհոլային
Շեյքերի մեջ պետք է լցնել մեկ բաժին ռոմ, երկու բաժին գազավորված ըմպելիք և խառնել։
Այնուհետեւ մեծ բաժակի մեջ անհրաժեշտ է լցնել շաքարավազն ու բարակ շերտով կտրատված ցիտրուսը (կիտրոն կամ լայմ) և խառնել, կամ այս նույն բաղադրիչները կարելի է լցնել հավանգի մեջ և ծեծել՝ ավելացնելով անանուխի տերևները։
Իսկ վերջում բաժակի մեջ հարկավոր է լցնել ռոմի ու գազավորված ըմպելիքի խառնուդը։
Մոխիտոն պատրաստ է։
Տարբերակ երկրորդ. ոչ ալկոհոլային
Բաժակի մեջ պետք է խառնել կիտրոնն ու շաքարավազը եւ լցնել անանուխի տերեւները։
Այնուհետեւ հարկավոր է ավելացնել սառույցն ու Սփրայթը։
Բաժակի մեջ դնում եք հյութի ձողիկն ու մատուցում սառույցով (եթե դրսում շոգ է)։
