Ներկայացնում եմ ծիրանի մուրաբա պատրաստելու ճիշտ և ամենահամեղ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 381
Ներկայացնում եմ ծիրանի մուրաբա պատրաստելու ճիշտ և ամենահամեղ բաղադրատոմսը

Ծիրանի մուրաբայի պատրաստման մի քանի տարբերակ կա։ Ես ձեզ եմ ուզում առաջարկեմ ամենահաջողված բաղադրատոմսը։

 

 

Այսպես մուրաբան ամենահամեղն է ստացվում և ճիշտ բաղադրատոմսը սա է։ Այսպիսով, ծիրանի մուրաբա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝ 

Բաղադրամասեր


3 կգ ծիրանին ՝ 

3 կգ շաքարավազ,

1,5 լիտր ջուր

 

Պատրաստման եղանակը

 

 

Ծիրաննեը լավ լվացեք և կիսեք մեջտեղից։

Եռացող շաքարաջրի մեջ և 2 - 3 րոպե եփելուց հետո 1 գիշեր թողնել սառը տեղ։

Հաջորդ օրը եփել մինչև պատրաստ լինելը։

Որպեսզի մուրաբան ավելի բուրավետ լինի, կարելի է հետը մի քանի կորիզի միջուկ եփել։

Հայաստանում մշակվում է ծիրանի 50 տեսակ։ Առավել տարածված են.

Նախիջևանի կարմիր
Երևանի
Սաթենի
Խոսրովենի
Որդուարի
Համբան
Ղևոնդի
Ընտրասերման միջոցով ստեղծվել են.

 

 

Արագած
Արարատ
Նաիրի
Վասպուրական
Օշական
Ոսկի
Մասիս
Վաղահաս վարդագույն տեսակները։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը