Ներկայացնում եմ ծիրանի մուրաբա պատրաստելու ճիշտ և ամենահամեղ բաղադրատոմսը


Ծիրանի մուրաբայի պատրաստման մի քանի տարբերակ կա։ Ես ձեզ եմ ուզում առաջարկեմ ամենահաջողված բաղադրատոմսը։
Այսպես մուրաբան ամենահամեղն է ստացվում և ճիշտ բաղադրատոմսը սա է։ Այսպիսով, ծիրանի մուրաբա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
3 կգ ծիրանին ՝
3 կգ շաքարավազ,
1,5 լիտր ջուր
Պատրաստման եղանակը
Ծիրաննեը լավ լվացեք և կիսեք մեջտեղից։
Եռացող շաքարաջրի մեջ և 2 - 3 րոպե եփելուց հետո 1 գիշեր թողնել սառը տեղ։
Հաջորդ օրը եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Որպեսզի մուրաբան ավելի բուրավետ լինի, կարելի է հետը մի քանի կորիզի միջուկ եփել։
Հայաստանում մշակվում է ծիրանի 50 տեսակ։ Առավել տարածված են.
Նախիջևանի կարմիր
Երևանի
Սաթենի
Խոսրովենի
Որդուարի
Համբան
Ղևոնդի
Ընտրասերման միջոցով ստեղծվել են.
Արագած
Արարատ
Նաիրի
Վասպուրական
Օշական
Ոսկի
Մասիս
Վաղահաս վարդագույն տեսակները։
