Ի՞նչ վտանգավոր հատկություն է հայտնաբերվել սուրճի մեջ․ Բժիշկ Մոնիկա Վասերման
Դիտումներ 3792
Սուրճը կարող է մեծացնել արյան մակարդման վտանգը, ասել է բժիշկ Մոնիկա Վասերմանը:
Ըստ բժշկի՝ դա կոֆեին է, մի նյութ, որը հայտնաբերված է նաև որոշ էներգետիկ ըմպելիքներում:
«Կոֆեին պարունակող ըմպելիքները ջրազրկում են օրգանիզմը, ինչը հանգեցնում է արյան մակարդման, ինչը կարող է մեծացնել արյան մակարդման վտանգը: Ջրազրկումն ազդում է արյան բաղադրամասերի վրա, ինչը արյունը դարձնում է ավելի մածուցիկ, այն դանդաղ է շրջանառվում»,- բացատրեց նա։
Ամենից հաճախ, բժիշկը նշել է, որ արյան մակարդուկներ են առաջանում աճուկի, ոտքերի, ազդրերի և ձեռքերի անոթներում։
Ամենաընթերցվածը