Ի՞նչ վտանգավոր հատկություն է հայտնաբերվել սուրճի մեջ․ Բժիշկ Մոնիկա Վասերման

Դիտումներ 3440

Ի՞նչ վտանգավոր հատկություն է հայտնաբերվել սուրճի մեջ․ Բժիշկ Մոնիկա Վասերման

Սուրճը կարող է մեծացնել արյան մակարդման վտանգը, ասել է բժիշկ Մոնիկա Վասերմանը:

Ըստ բժշկի՝ դա կոֆեին է, մի նյութ, որը հայտնաբերված է նաև որոշ էներգետիկ ըմպելիքներում: 

 



«Կոֆեին պարունակող ըմպելիքները ջրազրկում են օրգանիզմը, ինչը հանգեցնում է արյան մակարդման, ինչը կարող է մեծացնել արյան մակարդման վտանգը: Ջրազրկումն ազդում է արյան բաղադրամասերի վրա, ինչը արյունը դարձնում է ավելի  մածուցիկ, այն դանդաղ է շրջանառվում»,- բացատրեց նա։

 



Ամենից հաճախ, բժիշկը նշել է, որ արյան մակարդուկներ են առաջանում աճուկի, ոտքերի, ազդրերի և ձեռքերի անոթներում։



Ամենաընթերցվածը