Այս կանաչիից կերեք, այն բուժում է աղիները, նյարդերը, մաշկը, արյունը, իջեցնում է խոլեստերինը և այլն

Դիտումներ 2352
Այս կանաչիից կերեք, այն բուժում է աղիները, նյարդերը, մաշկը, արյունը, իջեցնում է խոլեստերինը և այլն

1. Ռուկոլայի ամենաթանկ հատկությունը քաղցկեղի բջիջների զարգացման կանխարգելումն է։ Ռուկոլայի մեջ հակաքաղցկեղային նյութերի պարունակությունը շատ ավելի մեծ է, քան բրոկկոլիում։

2. Պայքարում է մաշկային հիվանդությունների դեմ, նպաստում է վերքերի ու բորբոքումների ապաքինմանը, վիտամին K-ի առկայության շնորհիվ։
3. Վիտամին C-ի պարունակությունը նպաստում է մեր իմունիտետին՝ փրկելով մեզ բազմաթիվ վիրուսներից և վարակներից:
4. Վիտամին A-ն ներսից բուժիչ ազդեցություն ունի մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակի վրա, իզուր չէ, որ այն կոչվում է գեղեցկության վիտամին։
5. Ունի տոնիկ հատկություն։ Նախաճաշին ռուկոլայով աղցանը կարող է ձեզ ավելի աշխուժացնել, քան մի քանի բաժակ թունդ սուրճը:
6. Բարելավում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, օգտագործվում է որպես ստամոքսի խոցի բուժման ոչ դեղորայքային միջոց։
7. Ամրացնում է նյարդային համակարգը՝ թույլ տալով հեշտությամբ հաղթահարել սթրեսը, որն ավելին է, քան անհրաժեշտ է մեր կյանքում։

 


8. Օգնում է ազատվել ավելորդ քաշից։ Ռուկոլան դիետիկ արտադրանք է՝ պարունակում է ընդամենը 25 կիլոկալորիա 100 գ-ում։Ռուկոլան հայտնի է իր միզամուղ հատկությամբ, որը թույլ է տալիս կարգավորել օրգանիզմի ջրային-աղ հավասարակշռությունը և ճարպերն այրելու ունակությունը։ Այսպիսով, նիհարելիս մի մոռացեք այն ներառել ձեր սննդակարգում։
9. Նվազեցնում է խոլեստերինը։
10. Բարձրացնում է հեմոգլոբինի մակարդակը։


Ռեհանը պարզապես կանաչի չէ, այլ բուժիչ դեղամիջոց

Իսկ դուք գիտեի՞ք որ ռեհանն օգտագործվում է նաև որպես դեղամիջոց։ Բուսական տաք թուրմը խմում են երիկամների, միզապարկի, մրսածության, բորբոքման ժամանակ։ Թուրմը օգտակար է համարվում աղիքային և լյարդային կոլիկի, գազերի, ախորժակի պակասի, ինչպես նաև նևրոզի, գլխացավերի, էպիլեպսիայի, բրոնխիալ ասթմայի դեպքում։ Ռեհանը համարվում է կրծքով կերակրող կանանց կաթի ավելացման արդյունավետ միջոց։

 

 

Օտիտ.  2 ճաշի գդալ ռեհանի վրա լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր, մարմանդ կրակի վրա դնել, բայց չեռացնել, ապա թողնել 10 րոպե հանգստանա։ Ցավոտ ականջի վրա կոմպրես պատրաստեք և պահեք 1-2 ժամ։ Այն կարող եք օգտագործել ամեն օր, քանի դեռ ձեր ականջը ցավում է։

Կոնյունկտիվիտիտ.  1 ճաշի գդալ չոր ռեհանը լցնել մի բաժակ եռման ջրի մեջ։ Թողնել մինչև սառչի։ Այս թուրմով օրական մի քանի անգամ ողողեք ձեր աչքերը։

Մաշկի քոր.  2 ճաշի գդալ չոր ռեհանը լցնել 0,5 լիտր եռման ջրի մեջ, թողնել 2 ժամ, քամել։ Խմեք կես բաժակ՝ օրը 2-3 անգամ՝ ուտելուց առաջ։

Նյարդային լարվածություն և հոգնածություն. 1 ճաշի գդալ ռեհանը թրմել մի բաժակ եռման ջրի մեջ, թողնել 15-20 րոպե։ Խմեք ինչպես թեյը՝ շաքարով կամ մեղրով, բայց ոչ ավելի, քան օրը 2 անգամ։

Խմեք նույն թուրմը նաև սրտխառնոցի կամ փսխման ժամանակ։

Հակացուցումներ

 

 

Սովորական ռեհանը միշտ չէ, որ անվնաս է։ Այն հակացուցված է սրտի իշեմիկ հիվանդության, սրտամկանի ինֆարկտի, թրոմբոֆլեբիտի, թրոմբոցի, ուղեղի բորբոքային հիվանդությունների, արախնոիդիտի, հետգրիպային էնցեֆալիտի համար։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը