Որովայնի ավելորդ ճարպը այրող լավագույն միջոցը սա է
Կտավատի սերմերի հիմնական առավելությունը օմեգա-3 չհագեցած ճարպաթթուների բարձր պարունակությունն է (2 անգամ ավելի, քան ձկան յուղում) և լիգնանները՝ ֆիտոհորմոնները, որոնք անհրաժեշտ են կրծքագեղձի քաղցկեղին դիմակայելու համար:
Իր հատուկ կազմի շնորհիվ այն բարենպաստ ազդեցություն է ունենում ամբողջ մարմնի վրա: Սերմերը օգնում են հեռացնել տոքսինները, նվազեցնում արյան մեջ խոլեստերինի կոնցենտրացիան։ Կտավատը սելենի պարունակության առաջնային մթերքներից է, որն իր հերթին ունի հզոր հակաքաղցկեղային հատկություն։
Կտավատի սերմերի սառը թուրմը դրական ազդեցություն ունի լյարդի և լեղապարկի վրա, ունի մեղմ միզամուղ և լուծողական ազդեցություն, օգնում է չեզոքացնել տարբեր տեսակի թունավորումների հետևանքները և մեծացնում է լակտացիան կերակրող մայրերի մոտ:
1 ճ․գ․ կտավատի սերմերը լցնել կափարիչով ապակե տարայի մեջ, ավելացնել սենյակային ջերմաստիճանի 250 մլ եռացրած ջուր։ Կափարիչը ամուր փակեք և 2-3 րոպե ուժեղ թափահարեք տարան, ապա թողեք թրմվի 30 րոպե։ Օրվա ընթացքում ընդունել 2-3 ճ.գ.։
Կտավատի սերմի փոշի մեղրով կօգնի հանգստացնել հազը և կհեշտացնի խորխի արտազատումը օրգանիզմից: 100 գ սերմերը մանրացրեք սրճաղացով։ Ստացված ալյուրը խառնեք 500 գ մեղրի հետ։ Կերեք 1 ճ.գ. միջոցները օրվա ընթացքում յուրաքանչյուր 1,5-2 ժամը մեկ: