Եթե գիտեք, գրեք այս հատապտուղի հայերեն անվանումը․ Այն նիհարելու հիանալի միջոց է
Չիչխանը տնային տնտեսուհիների շրջանում ամենահայտնի հատապտուղը չէ, այնուամենայնիվ, այն օգտակար տարրերի պահեստ է։
Դիետոլոգ Ելենա Օստրովսկայան կիսվել է, որ չիչխանն անհրաժեշտ է սննդակարգում. այն օգնում է վերքերի ավելի արագ ապաքինմանը և ունի հակաբորբոքային, հակաբակտերիալ ազդեցություն՝ ֆիտոստերոլների և կատեխինների պարունակության շնորհիվ։
Մասնագետի կարծիքով՝ նիհարողների սննդակարգում պետք է ավելացնել հատապտուղները։ Բանն այն է, որ այն օգնում է նվազեցնել ախորժակը։ Դա պայմանավորված է տարբեր ամինաթթուների և հետքի տարրերի պարունակությամբ:
«Նրա նարնջագույն գույնը վկայում է վիտամին A-ի մեծ քանակության մասին: Այն տասն անգամ ավելի շատ վիտամին C է պարունակում, քան նարինջը », - ասաց բժիշկը:
Օստրովսկայան հավելել է, որ հատապտուղը պարունակում է նաև օգտակար ճարպաթթուներ՝ օմեգա 3,7 և 9։
Ինչպես նշում է սննդաբանը, չիչխանը կարելի է ուտել առնվազն ամեն օր կամ եփել թեյի մեջ, սակայն ավելի լավ է պահպանել չափը և օգտագործել հատապտուղը սննդակարգում շաբաթական 2-3 անգամ։