Ի՞նչ բույս է սա, գրեք անվանումը, եթե գիտեք․ Բնական դեղամիջոց է մրսածության դեմ
Շատ դեղամիջոցներ հայտնաբերվել են միայն բույսերի շնորհիվ։ Բավական է հիշել, որ ասպիրինն առաջին անգամ ստացել են սպիտակ ուռենու կեղևից գրեթե երկու հարյուր տարի առաջ:
Ժամանակակից դեղագործական արդյունաբերությունը գիտի, թե ինչպես կարելի է բույսերից հանել ամենաօգտակարը: Բուսական պատրաստուկներն իրենց ուժով գերազանցում են բույսերի թուրմերը կամ թուրմերը, և դրանք ավելի հարմար և հեշտ է օգտագործել: Ուստի մրսածության ժամանակ մի շտապեք հրաժարվել բուսական դեղամիջոցներից։
Ալոեն կաջակցի իմունային համակարգին և կօգնի հաղթահարել վիրուսները
Ժամանակին այս բույսն առկա էր յուրաքանչյուր տանը: Չափազանց շատ «օգտակար բաներ» նրա պատմության մեջ: Ալոեի հյութն ունի տոնիկ, հակաբակտերիալ և տոնիկ ազդեցություն։ Բույսի հյութում առկա են վիտամիններ և պոլիսախարիդներ, որոնք ակտիվացնում են իմունային համակարգը և կանխում վիրուսների տարածումն ամբողջ մարմնում։
Սովորաբար օգտագործեք մեծահասակ բույս: Օրինակ, հյութի համար հարմար են միայն ստորին հաստ տերեւները, որոնք առնվազն երեք տարեկան են։ Հյութը տերեւները կտրելուց անմիջապես հետո քամում են ու անմիջապես օգտագործում։ Ոմանք ալոեի մուրաբա են պատրաստում և օգտագործում մրսածության ժամանակ։
Եթե դուք չունեք համապատասխան հալվե բույս, ապա ձեզ կօգնեն շնչել մեղրը և ազնվամորու լոզենիները : Դրանք ներառում են հալվեի չոր մզվածք, որը ախտահանում է բերանի խոռոչը, թեթևացնում է կոկորդի գրգռվածությունը և բարելավում է վնասված լորձաթաղանթի վերականգնումը։
Կիտրոն - սառը պաշտպանիչ
Կիտրոնը սննդանյութերի աղբյուր է։ Բացի C վիտամինից, կիտրոնը պարունակում է A, E, B1, B2, D, P վիտամիններ և ֆիտոնսիդներ՝ հատուկ ցնդող միացություններ, որոնք չեզոքացնում են բակտերիաները և վիրուսները:
Կիտրոնի հակասեպտիկ հատկությունները մարդիկ գնահատել են հնագույն ժամանակներից։ Նույնիսկ հին եգիպտացիները կիտրոնն օգտագործում էին որպես հակաթույն մսի և ձկների թունավորման, ինչպես նաև տիֆի բուժման համար:
Կիտրոնի օգտագործման բազմաթիվ բաղադրատոմսեր կան։ Դուք կարող եք ընտրել ձեզ համար ամենահարմար գործիքը: Բայց բոլոր դեպքերում պետք է հաշվի առնել հետևյալ կետերը.
Կիտրոնը մաքրելու կարիք չունի։ Այն պարունակում է բոլոր օգտակար նյութերի կեսը;
- դառնություն չզգալու համար անհրաժեշտ է կիտրոնի միջից հանել սերմերը;
- եթե ամբողջ կիտրոնը թաթախվի եռման ջրի մեջ, այն շատ թթու չի թվա։
Ամենապարզ և ծանոթ միջոցը կիտրոնով թեյն է։ Այնուամենայնիվ, նկատի ունեցեք, որ մրսածության ժամանակ խորհուրդ չի տրվում խմել սև թեյ, քանի որ այն պարունակում է տանիններ և լրացուցիչ ծանրաբեռնվածություն է ստեղծում լյարդի և երիկամների վրա։
Ազնվամորի - Համեղ կոկորդի ցավի թեթևացում
Ազնվամորու բաղադրությունը ներառում է բազմաթիվ օգտակար նյութեր, որոնք օգնում են պայքարել վիրուսների և պաթոգեն միկրոօրգանիզմների դեմ։ Սրանք օրգանական թթուներ, անտոցիաններ, սպիտակուցներ, դաբաղանյութեր, վիտամիններ և հանքանյութեր են: Ազնվամորին կարելի է օգտագործել ձայնալարերի հոգնածությունը թեթևացնելու և կոկորդին օգնելու մրսածության համալիր բուժման ժամանակ։
Հարմար է ազնվամորու մուրաբա, չոր հատապտուղներ, տերևներ և ճյուղեր՝ եփած թեյի պես: Իսկ դուք կարող եք փորձել լոզենիներ Շնչել մեղրով և ազնվամորիով , որն օգտակար կլինի լորձաթաղանթի գրգռման դեպքում, այդ թվում՝ հազից հետո, կօգնի վերացնել կոկորդի անհանգստությունը։ Դիշի մեղրով և ազնվամորու լոզենիները հարմար են մեծահասակների համար: