Իսկական հայկական տոլման այսպես են պատրաստում․ Պատրաստման նրբությունները և մանրամասները այստեղ


Պատվիրեք ամանորյա ուտեստներ Xohanoc.am-ից։ Պատվիրեք խոզի բուդ, խոզի ռուլետ, իշլի քյուֆթա, կիևյան կոտլետ, բլինչիկ, բարբեր տեսակի խմորեղեններ։ մանրամասների համար զանգահարեք 098301920 հեռախոսահամարով։
💖 իսկ այսօր ձեզ ենք ներկայացնում հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից մեկի ՝ Տոլմայի պատրաստման եղանակը։ Տոլմա ՝ գառան մսով։ Դիտեք, պատրաստեք և վայելեք։
Բաղադրամասեր
✅ Գառան միս,
✅ խաղողի տերև (թուփ),
✅ սոխ,
✅ թարմ կանաչի,
✅ չորացրած ռեհան,
✅ կլոր բրինձ,
✅ աղ,
✅ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝
Տոլմայի ճշգրիտ ծագումը Հայաստանն է սակայն թուրքերը և հույները դրա ծագումը վերագրում են իրենց։ Տոլմայի մասին հիշատակությունները շատ են։ Հին հայկական Տոլման տարածված է շատ երկրներում այդ թվում նաև Թուրքիայում , սակայն քչերը գիտեն տոլմայի իրական հայրենիքը։ Իսկ տոլմայի հայրենիքը միանշանակ Հայաստանն է։
Լցոնված բանջարեղենը, որպես զարդարանքի առարկա, ամենայն հավանականությամբ, մշակված է էլիտայի սեղանի համար։ Պատրաստման բարդ տեխնոլոգիան պահանջում է խոհարարական նախապատրաստություն, իսկ բանջարեղենի և միջուկի ներդաշնակությունը վկայում է պատվիրատուների ճաշակի մասին։
Այսպես․ «Խոհարարական բառարան»֊ում նշված է, որ այս ուտեստը բնորոշ է բոլոր այն պետություններին, որոնք իրենց վրա զգացել են թյուրքերի ազդեցությունը։ Թյուրքերը իսլամական քաղաքակրթությունը հարստացրել են իրենց խոհարարական գործունեությամբ, և որպես օրինակ՝ թարգմանվում է թյուրքական ծագմամբ «դոլմա»֊ն։ Քեմբրիջի համալսարանի հրատարակած համաշխարհային սննդի պատմության մեջ նշվում է, որ իրանցիները դոլման փոխառել են հայերից։
Բազմաթիվ աղբյուրներում՝ առանց որևէ գիտական հիմնավորման, տոլմայի ծագումը կապվում է հայ ազգի հետ։
