Ո՞վ կարող է ասել, ի՞նչ է սա, խնդրում եմ գրեք հայերեն անվանումը

Դիտումներ 1113

Ո՞վ կարող է ասել, ի՞նչ է սա, խնդրում եմ գրեք հայերեն անվանումը

Մի շարք ուսումնասիրություններ հաստատել են ավոկադոյի կանոնավոր օգտագործման զարմանալի առողջական օգուտները: Ստորև մենք հավաքել ենք լավագույնները:

 

1 Առողջ ճարպերով հարուստ մթերք է

Այս ճարպերը իջեցնում են սրտի կաթվածի և ինսուլտի ռիսկը, ինչպես նաև արյան մեջ LDL խոլեստերինի մակարդակը:

 

2 Աջակցում է քաշի կորստին

Ավոկադոն հիանալի հավելում է ցանկացած քաշի կորստի դիետայի համար:

 

3 Արյան ճնշումը վերահսկում է

Ավոկադոն հարուստ է կալիումով՝ ամենակարեւոր հանքանյութը՝ մարմնի վրա նատրիումի ազդեցությունը նվազեցնելու համար։

 

4 Օգնում է սիրտ-անոթային հիվանդությունների բուժմանը

Ավոկադոյի կանոնավոր օգտագործումը կարող է զգալիորեն նվազեցնել արյան մեջ LDL խոլեստերինի մակարդակը և բարելավել սրտի առողջությունը:

 

 5 Նվազեցնում է արյան մեջ տրիգլիցերիդները

 

 6 Նվազեցնում է ընդհանուր խոլեստերինի մակարդակը

 

7 Նվազեցնում է LDL խոլեստերինը (վատ խոլեստերինը)

 

 8 Բարձրացնում է (լավ) HDL խոլեստերինը

 

 

 

 9 Հարուստ սննդանյութերով

Ավոկադոն պարունակում է սննդանյութերի լայն տեսականի, ներառյալ ավելի քան 20 հանքանյութեր և վիտամիններ.

 

Վիտամին C - 33%

 

Վիտամին E - 21%

 

Վիտամին B6 – 26%

 

Վիտամին K - 53%

 

Պղինձ - 19%

 

Ֆոլաթթու - 41%

 

կալիում - 28%

 

Պանտոտենաթթու - 28%

 

10 Բարելավվում է սննդանյութերի կլանումը

 

11 Բարելավվում է հակաօքսիդանտների կլանումը

 

Գազար, հազար և սպանախ պարունակող աղցանի մեջ կես ավոկադո ավելացնելը զգալիորեն բարելավում է այս բանջարեղենի հակաօքսիդանտների կլանումը: Այլ կերպ ասած, դուք կլանում եք 8,3 անգամ ավելի շատ ալֆա-կարոտին, 13,6 անգամ ավելի շատ բետա-կարոտին և 4,3 անգամ ավելի շատ լյուտեին:



12 Պաշտպանություն շաքարախտից

 

Այս միրգը շատ օգտակար է արյան մեջ շաքարի մակարդակը պահպանելու համար՝ նվազագույնի հասցնելով շաքարախտի զարգացման ռիսկը։

 

13 Ցավի թեթևացում

 

Ավոկադոն օգտակար է արթրիտի (օստեոարթրիտ) ախտանիշները նվազեցնելու համար: Այն ունի հզոր հակաբորբոքային հատկություններ, որոնք թեթևացնում են բորբոքման հետևանքով առաջացած ցավը:

 

14 Նվազեցնում է բորբոքումը

Մի շարք ուսումնասիրություններ հաստատում են, որ քրոնիկական բորբոքումը ժամանակակից հիվանդությունների մեծ մասի հիմքում ընկած պատճառն է, ներառյալ ալերգիան, Ալցհեյմերի հիվանդությունը, ասթման, սրտի հիվանդությունը և քաղցկեղը:

Ավոկադոյի մեջ առկա օլեինաթթուն կարող է արդյունավետորեն նվազեցնել բորբոքումը:

 

15 Բարելավում է աչքերի առողջությունը

Պարզվել է, որ ավոկադոյի մեջ հայտնաբերված երկու հզոր հակաօքսիդանտները՝ զեաքսանտինը և լյուտեինը, չափազանց օգտակար են այս հիվանդության բուժման համար: Իրականում, ավոկադոն համարվում է մրգերի մեջ լյուտեինի լավագույն աղբյուրը։

 

 

Ինչ կպատահի, եթե ամեն օր ավոկադո ուտեք

Ավոկադոն բնության հրաշք է: Այն հայտնի է իր մեջ պարունակվող առողջարար յուղերով: Այն ավելացրեք կոկտեյլների, աղցանների մեջ, օգտագործեք աղանդեր պատրաստելիս:

1. Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այն մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով ավոկադո են ներառում իրենց կերակրացանկի նեջ՝ հակված են էլ ավելի առողջ լինելու, նրանք լավ նյութափոխանակություն են ունենում:

2. Ավոկադոն իր բարձր սննդային արժեքի շնորհիվ հայտնի է՝ որպես «սուպեր միրգ»: Այն առողջ ճարպի, սպիտակուցների, հակաօքսիդանտների, կարևոր վիտամինների և հանքային նյութերի աղբյուր է: Ցածր է ածխաջրերի քանակը, և ընդհանրապես չի պարունակում խոլեստերին: Ավոկադոյի  բաղադրության մեջ ավելի շատ կալիում է պարունակվում, քան բանանի բաղադրության մեջ:

3. Ավոկադոն ոչ միայն բարձր սննդարարություն ունի, այլև օգնում է այլ սննդատեսակներից կլանել օգտակար նյութերը: Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ  աղցանների մեջ ավոկադո կամ ավոկադոյի յուղ ավելացնելու դեպքում հակաօքսիդանտների կլանելիությունը կմեծանա 16 անգամ:

4. Ավոկադոն նպաստում է նիհարելուն. հագեցնում է քաղցը և չի թողնում շատ ուտել:

 



5. Իր մեջ պարունակվող նյութերի շնորհիվ՝ շատ կարևոր է տեսողության, մաշկի առողջացման համար:

6. Մեղմացնում է ոսկրահոդաբորբը:

7. Նվազեցնում է սրտային հիվանդությունների ռիսկը, աթերոսկլերոզի հավանականությունը:

 

 

8. Ունի հակաքաղցկեղային կանխարգելիչ հատկություններ, հատկապես օգտակար  է շագանակագեղձի քաղցկեղի դեպքում:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը