Կիսվում եմ գաղտնիքով, թե ինչպես ծիրանի միջոցով նիհարեցի 7 կգ

Դիտումներ 302
Կիսվում եմ գաղտնիքով, թե ինչպես ծիրանի միջոցով նիհարեցի 7 կգ

Ծիրանի միջոցով հնարավոր է նիհարել և ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից։ Այս միջոցը շատ արդյունավետ է և ամենակարևորը անվնաս։ Սակայն հիշեք․ Ցանակացած գործողություն կատարելիս, որը կապված է առողջության հետ, անպայման հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 

 

Մանրացրեք կամ աղացեք 300 գ չիր, լցրեք 500 մլ բլենդերով հարած ծիրանի մեջ, պահեք հով, մութ տեղում։ 


Կերեք 200-ական գ` օրը 4 անգամ, ուրիշ ոչինչ չուտեք։ Կատարեք շաբաթը 1 անգամ։ 300 գ չրի էներգետիկ արժեքը մոտ 900 կկալ է, իսկ թարմ ծիրանինը` 230 կկալ է (5×46)։

 

 

Նման բեռնաթափման ռեժիմը չի առաջացնում սթրեսային վիճակ, քանի որ չիրը և հյութը (բջջանքի հետ) պարունակում են բավարար քանակի օգտակար նյութեր։

Պտուղները պարունակում են շաքար, վիտամիններ, օրգանական թթուներ և հանքանյութեր։ Մարդկանց համար հանդիսանում են կալիումի, վիտամին C-ի աղբյուր, չնայած նրա մեջ վիտամին C-ի քանակը շատ չէ՝ 100 գրամի մեջ 10 մգ։ Երկաթընույնպես շատ չէ՝ 0.4 մգ 100 գրամի դիմաց։

Ծիրանը ցածր կալորիականություն ունի (100գ-իմեջ՝ 48 կկալ), ուստի այն լավ է, որպես դիետիկ մթերք։

Ծիրանից կարող ենք պատրաստել ջեմ, կոմպոտներ, մուաբա, ինչպես նաև գինի և լիկյոր։

Բացի դրանից, ծիրանը չորացնում են։ Չորացնելու ընթացքում պտուղները պահպանում են օգտակար հատկությունները։ Ծիրանները, որոնք չորացրել են առանց կորիզ, կոչվում են ծիրանաչիր։

Հայաստանում ծիրանից պատրաստվում են նաև ալանի։ Ծիրանները մի փոքր չորացնում են, ապա հեռացնում են կորիզըը և դրանք փոխարինում են ընկույզով և շաքարով։

Ծիրանի կորիզ` բաց շագանակագույն գույնի։ Դրանք ուտում են, իսկ միջուկից մարցիպան են պատրաստում։ Երբեմն ծառայում է որպես դառը նուշի փոխարինող։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը