Տորթ Կիևյան․ Բոլորի կողմից շատ սիրված տորթի օրիգինալ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 462
Տորթ Կիևյան․ Բոլորի կողմից շատ սիրված տորթի օրիգինալ բաղադրատոմսը

Կիևյան տորթ՝ ամանորյա սեղանի համար

Ամանորյա սեղանը առանձնահատուկ է, երբ այն զարդարում է դասական ու ճանաչված համը։ Կիևյան տորթը տոնական շքեղության խորհրդանիշ է՝ խրթխրթան բեզե շերտերով, նուրբ կրեմով և հարուստ համային համադրությամբ։

Յուրաքանչյուր կտոր տոն է ինքնին՝ թեթև, բայց հագեցնող, քաղցր, բայց հավասարակշռված։ Այն ընտրում են նրանք, ովքեր ցանկանում են ամանորյա սեղանին ավելացնել էլեգանտություն և հիշվող համ։

Կիևյան տորթը ոչ միայն աղանդեր է, այլ տոնական տրամադրություն, որը մնում է հիշողության մեջ նաև Ամանորից հետո։

 

 

Ձեզ հարկավոր է․

Խմորի համար․

8 ձվի սպիտակուց

1,5 բաժակ շաքարավազ կամ շաքարի փոշի

2 բաժակ ընկույզ

1 բաժակ ալյուր

Կրեմի համար.

8 դեղնուց

1 բաժակ շաքարավազ

3/4 բաժակ կաթ

300 գ կարագ

2-3 ճ.գ. կակաո

 


1. Սպիտակուցները շաքարավազի կամ շաքարի փոշու հետ հարում ենք խիտ փրփուրի վերածվի: Ավելացնել մանր կտրատած ընկույզն ու մաղած ալյուրը, խառնել։ Բաժանել 2 մասի։

2. Թխել 2 շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ 40-50 րոպե։ Անջատեք ջեռոցը և մի որոշ ժամանակ, հանկարծ ընթացքում և տաք ժամանակ չբացեք ջեռոցը:

 

 

3. Պատրաստել կրեմ. Դա անելու համար դեղնուցները շաքարավազի հետ հարել մինչև սպիտակի: Ավելացնել կաթն ու կակաոն։ Խառնուրդը տաքացրեք շատ թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանա, բայց չեռա։ Թողեք հանգստանա։

4. Կարագը հարում ենք՝ ավելացնելով 2-3 ճաշի գդալ սառեցրած կաթ-դեղնուց խառնուրդը և լավ հարում ենք փայտե գդալով (մասնավորապես՝ փայտե, քանի որ դրանով ձեռք է բերվում առանձնահատուկ առաձգականություն և շքեղություն)։

 

 

5. Տորթերը բոլոր կողմերից քսել կրեմով և թողնել տորթը մի քանի ժամ, որպեսզի հանգստանա։

Զարդարեք «Կիևյան» տորթը ընկույզով և շոկոլադե սալիկներով (կամ ձեր ցանկությամբ):

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը