Ամեն օր թրջած նուշ եմ ուտում, քանի որ այն իջեցնում է ճնշումը և վերացնում բարձր խոլեստերինը
Նուշը կարող է անհավանական օգուտներ տալ, երբ խոսքը վերաբերում է ձեր առողջությանը, քանի որ դրանք հագեցած են էական վիտամիններով և հանքանյութերով, ինչպիսիք են վիտամին E-ն, ցինկը, կալցիումը, մագնեզիումը և օմեգա-3 ճարպաթթուները:
Չորացրած նուշի կեղևում հայտնաբերված ֆերմենտի արգելակիչը հիմնականում նախատեսված է սերմերը պաշտպանելու համար: Ֆերմենտի այս արգելակիչն ազատվում է նուշը ջրի մեջ թրջելուց հետո։
Նախապես թրջած նուշ ուտելը հեշտացնում է դրանք մարսելը։ Իրականում, ընկույզների և սերմերի մեծ մասը ավելի հեշտ է մարսվում և ավելի լավ սննդանյութերի հասանելիություն ունեն, երբ ներծծվում են մեկ գիշերվա ընթացքում՝ սպառելուց առաջ:
ՈՐՈ՞ՆՔ ԵՆ ՕԳՈՒՏՆԵՐԸ․
Առողջ սիրտ
Նուշում առկա են սպիտակուցներ և կալիում: Այս հանքանյութերը օգտակար են ձեր սրտի համար: Վիտամին E-ն նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը, իսկ մագնեզիումը կանխում է սրտի կաթվածը։ Նուշն օժտված է նաև զարկերակների բորբոքումը նվազեցնելու հատկությամբ։
Բարձրացնում է էներգիան
Ձեր էներգիայի մակարդակը բարձրացնելու լավագույն միջոցը օրական մի քանի ընկույզ ուտելն է: Այն օգնում է էներգիայի արտադրությանը և արագացնում նյութափոխանակությունը։
Նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը
Նուշում առկա վիտամին E-ի և կալցիումի պարունակության պատճառով սա խոլեստերինն իջեցնող լավագույն մթերքներից մեկն է:
Բարելավում է ուղեղի աշխատանքը
Այն պարունակում է սննդանյութեր՝ ռիբոֆլավին և L-carnitine, որոնք մեծացնում են ուղեղի ակտիվությունը և աշխատունակությունը: Բացի այդ, այն նվազեցնում է Ալցհեյմերի հիվանդության առաջացման վտանգը։
Ոսկորների առողջություն
Վիտամինների, հանքանյութերի և ֆոսֆորի առատ քանակությունը նպաստում է ձեր ոսկորների առողջությանը: Ֆոսֆորը կանխում է այնպիսի հիվանդությունները, ինչպիսիք են օստեոպորոզը և ամրացնում ոսկորներն ու ատամները։
Կարգավորում է արյան ճնշումը
Կալիումը, որը հարուստ է նուշում, օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը։ Նատրիումի ցածր պարունակությունը օգնում է վերահսկել արյան տատանվող ճնշումը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
Բազուկի օգտակար հատկությունները և հակացուցումները, որը անուշադրության մի մատնեք և մի վնասեք ձեր առողջությունը
Մինչ բազուկի օգտակար հատկություններին անցնելը, նշենք բանջարեղենի հակացուցումները, որը շատ կարևոր է։
Այն խորհուրդ չի տրվում մարդկանց, ովքեր տառապում են հոդատապով, ռևմատոիդ արթրիտով, քրոնիկ դիարեայով, երիկամային հիվանդություններով։
Իսկ ինչով է բազուկը օգտակար։
Կանխում է անեմիան և նպաստում է հեմոգլոբինի արտադրությանը։
Լավացնում է մարսողությունը։
Կարգավորում է նյութափոխանակությունը։
Օրգանիզմից հեռացնում է թունավոր նյութերը։
Կանխարգելում է չարորակ ուռուցքների առաջացումը, իսկ առկայության դեպքում դանդաղեցնում դրանց աճը։
Մաքրում է անոթները։
Օգտակար է աթերոսկլերոզի և արյան բարձր ճնշման դեպքում։
Իսկ բազուկի հյութը սպորտսմենների սննդակարգի անփոխարինելի բաղադրիչներից է, քանի որ մեծացնում է դիմացկունությունը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։