Կերեք սա, եթե ունեք ոսկորների, հոդերի խնդիր
Այս մթերքները օգնում են կանխել բորբոքումները և արթրիտի հետ կապված այլ խնդիրները:
Նախաճաշն անհրաժեշտ է համարվում օրգանիզմի առողջությունը պահպանելու համար։ Նախաճաշի շնորհիվ օրգանիզմը ստանում է անհրաժեշտ սննդանյութերը՝ օրը լի էներգիայով ու կենսունակությամբ սկսելու համար։ Արդյունքում, սա այն դարձնում է իդեալական դաշնակից՝ օգնելու նվազեցնել որոշակի բորբոքային պայմանների հետևանքով առաջացած ախտանիշները:
Որոշ ապրանքներ թույլ են տալիս պայքարել այս հիվանդության պատճառով առաջացած բորբոքումների և հոդացավերի դեմ։
Նախաճաշի նշանակությունը բորբոքային հիվանդությունների դեմ
Արթրիտը առանձին հիվանդություն չէ։ Հայտնաբերվել են արթրիտների և հարակից պայմանների անհավանական թվով տեսակներ: Արդյունքում, դա շատ ավելի բարդացնում է բուժումը: Այսպիսով, բորբոքումը նվազեցնելու համար խորհուրդ ենք տալիս մի քանի մթերքներ, որոնք կարող եք ներառել ձեր նախաճաշում, եթե տառապում եք արթրիտից:
Նախաճաշին կերեք մրգեր և հատապտուղներ՝ թարմ, սառեցված կամ չորացրած, հատկապես կեռաս և ելակ:
Բոլոր թարմ բանջարեղենները ողջունելի են, հատկապես տերևավոր կանաչիները, ինչպես նաև գազարը, ճակնդեղը և պղպեղը:
Ծովային ձուկ.
Կտավատի, քնջութի, արեւածաղկի, դդմի սերմեր, ինչպես նաև ընկույզներ՝ նուշ, ընկույզ, պիստակ և այլն, օրական պետք է ուտել 30-50 գրամ։
Բուժիչ խոտաբույսեր և համեմունքներ, ինչպիսիք են սխտորը, մեխակը, ցեյլոնի դարչինը, համեմը և սամիթի սերմերը, ինչպես նաև եղեսպակը, ուրցը, դանդելիոնը և կանաչ թեյը:
Սմուզին, որը արթրիտով տառապող յուրաքանչյուր հիվանդ պետք է նախաճաշի ժամանակ, գազարի սմուզին է: Իսկ դա պարտադիր է, քանի որ գազարը հարուստ է հակաօքսիդանտներով՝ կարոտինոիդներով։ Այն նաև պարունակում է K, D և C, որոնք կօգնեն պահպանել ձեր հոդերը առողջ և, որ ամենաանհավանականն է, օգնում է կոլագենի սինթեզին, ինչը կգնահատեն նրանք, ովքեր շատ են տառապում բորբոքումից և հոդացավերից:
Ամեն առավոտ օգտագործեք գազարի սմուզի և վայելեք դրա առավելությունները:
Դուք կարող եք պատրաստել սմուզիի այս տարբերակները՝
գազար, ճակնդեղ, կտավատի սերմեր և ջուր
Նեխուր, կաղամբ և գազար մի քիչ մաղադանոսով
Կտավատի սերմեր, քնջութի սերմեր, գազար և բանան:
Նախաճաշին փորձեք այս մթերքները, և դուք կնկատեք ոչ միայն սննդային օգնություն՝ կանխելու բորբոքումն ու հոդացավը, այլև դրանք ձեզ ավելի էներգիա կզգան ամբողջ օրվա ընթացքում:
Խորհուրդ. եթե հում գազար չեք սիրում, ապա այն ավելացրեք ձեր սննդակարգում աստիճանաբար՝ սկսած 20-30 գրամից։ Ցանկալի է օգտագործել այն ընկույզով և սերմերով, ինչպես նաև արժե անմիջապես տրորել ու սպառել։ Իդեալական տարբերակը կտավատի սերմերով, քունջութի սերմերով, դդմի սերմերով, մի երկու ընկույզով և գազարով սմուզին է։ Արդյունքում ձեր մարմինը ավելի լավ կկլանի այն: