Այս համեմունքը մի օգտագործեք, եթե ունեք ստամոքսի խնդիր


Քչերն են սիրում թարմ սնունդ՝ առանց համեմունքների: Սակայն որոշ համեմունքներ չպետք է ավելացնել ճաշատեսակներին, եթե չեք ցանկանում հայտնվել հիվանդանոցում:
Դափնու տերեւ
Այս դասական համեմունքը հիանալի համադրվում է ապուրների, պելմենիների, մսի հետ։
Դափնին ակտիվորեն օգտագործվում է ճարպը աղացնելու համար։ Այն նվազեցնում է բորբոքումն ու ուժեղացնում ախորժակը։
Բայց մարսողական համակարգի ծանր հիվանդություններ ունեցող մարդիկ չպետք է այն ավելացնեն իրենց ճաշերին։ Արգելված է նաև նրանց, ովքեր ունեն երիկամների և սրտի հիվանդությունների պատմություն:
Չաման
Չամանն ակտիվորեն մասնակցում է թուլացմանը և թեթևացնում է անհանգստության նշանները: Չամանը պարունակում է մանրաթել, վիտամինների, յուղերի համալիր և շատ ավելին:
Բայց նաև չի կարելի ուտել ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների սրման ժամանակ։ Բացի այդ, ուժեղ հոտը կարող է առաջացնել սրտխառնոց և գլխապտույտ:
Չորացրած մեխակ
Այն դրականորեն ազդում է մկանների թուլացման վրա, բարձրացնում է մարդու պաշտպանիչ մեխանիզմները և նպաստում մարսողական համակարգի բնականոն աշխատանքին։ Սակայն գաստրիտի դեպքում մեխակը կարող է վնասակար լինել, եթե այն ավելացվի սննդի մեջ, երբ դուք ունեք գաստրիտի բռնկում:
