Տան պայմաններում համեղ և հեշտ պատրաստվող լահմաջոյի բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր․
- Կեֆիր
- Ալյուր 500 գր
- Ոչխարի միս (ֆիլե) 500 գր
- Սոխ 2 հատ
- Սխտոր
- Կանաչիներ
- Տոմատի մածուկ
- Աղացած սև պղպեղ
- Աղացած կարմիր պղպեղ
- Աղ
Տարայի մեջ խառնել ալյուրը, աղը և լցնել կեֆիրի մեջ (սենյակային ջերմաստիճան):
Խառնել բաղադրիչները և հունցել խմորը։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ալյուր։ Ծածկեք ամանը սննդի թաղանթով և դրեք սառնարանում 30 րոպե:
Լվանալ գառան ֆիլեն սառը հոսող ջրի տակ: Չորացրեք այն թղթե սրբիչներով: Կտրեք փոքր կտորներով և անցկացրեք մսաղացով: Մաքրեք սոխն ու սխտորը։ Լվացեք թարմ կանաչիները ըստ ճաշակի (մաղադանոս, սամիթ, համեմ, ռեհան, կանաչ սոխ), չորացրեք և մանր կտրատեք:
Բլենդերի ամանի մեջ լցրեք սոխը, սխտորը, մանր կտրատած կանաչիները, տոմատի մածուկը։ Կտրեք լոլիկը փոքր շերտերով և ավելացրեք մնացած բաղադրիչներին: Լցրեք աղացած միսը:
Մանրակրկիտ խառնել աղացած միսը սոխի, սխտորի և կանաչիների զանգվածի հետ։ Ավելացնել աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Նկատի ունեցեք, որ միջուկը պետք է լինի կծու։
Խմորը հանում ենք սառնարանից։ Դնում ենք ալյուրով ցրված աշխատանքային մակերեսի վրա, բաժանում ենք 6 մասի (յուրաքանչյուրը կշռում է մոտ 80 գ)։ Խմորի յուրաքանչյուր կտոր գրտնակում ենք սեղանի թենիսի գնդակի չափ գնդակներ: Ափով մի փոքր հարթեցրեք դրանք։ Լցնել ալյուրը և գլորել բարակ կլոր լոշիկների ձևով:
Կրակին դրեք լոշիկները։ Քսեք դրանց վրա աղացած միսի բարակ շերտ (մոտ 1 ճաշի գդալ) և եփեք 7-8 րոպե։