Այս միրգն եմ գնել, որի արժեքը 5000 դրամ է․ Անունը մոռացել եմ, կասեք ինչպես են անվանում այս մրգին

Դիտումներ 829

Այս միրգն եմ գնել, որի արժեքը 5000 դրամ է․ Անունը մոռացել եմ, կասեք ինչպես են անվանում այս մրգին

Այսօր ձեռք եմ բերել այս էկզոտիկ միրգը։ Այն տեսքից շատ համեղ է, սակայն դժվար է ասել, թե ին չպես է ճիշտ ուտել այն։

 

 

Գնել եմ 5000 դրամով։ Օգնեք նաև իմանամ անունը, վաճառողը ասաց, բայց մոռացել եմ։



Աճում է արևադարձային երկրներում և իր աչքի ընկնող տեսքի համար պտուղը կոչվել է վիշապի միրգ կամ փշոտ տանձ։ Այն ծառանման կակտուս է, որի ցողունների ծայրերում հասունանում են հյութալի պտուղները։

 

 

Կախված տեսակից՝ պտղի չափը, կեղևի գույնը (սպիտակ, վարդագույն, մանուշակագույն, դեղին, նարնջագույն) և պտղի մակերեսի կառուցվածքը (փոքր ելքերով, բարակ գունավոր թեփուկներով) տարբերվում են։

 


Պտղի միջուկը լցված է մանր սև սերմերով։ Համը որոշ չափով զիջում է իր արտաքին տեսքին` ունի ոչ այնքան հագեցած բույր և չնչին քաղցրություն: Մրգի գրավիչ տեսք ունեցող պտուղներն ակտիվորեն օգտագործվում են խոհարարության մեջ և, առաջին հերթին, տարբեր ալկոհոլային խմիչքների արտադրության մեջ:

 

 

Մրգի բաղադրությանը ավելացնում են հյութ և միջուկ, պաղպաղակ, յոգուրտ և տարբեր տեսակի կաթնամթերք, միջուկից պատրաստվում են մուրաբաներ, սոուսներ և դոնդողներ։ Հյութը կարելի է խառնել կիտրոնի և լայմի հետ՝ ստանալով ամառային  զովացուցիչ ըմպելիքներ։


Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը