Սոդայաջուր խմելը վանասակար է, թե՞ օգտակար․ Վերջապես գիտենք այս հարցի պատասխանը

Դիտումներ 1163
Սոդայաջուր խմելը վանասակար է, թե՞ օգտակար․ Վերջապես գիտենք այս հարցի պատասխանը

Կերակրի սոդան լայն գործածություն ունի կյանքի տարբեր ոլորտներում և առողջապահության ոլորտը ևս բացառություն չէ, սակայն այնուամենայնիվ քչերին է հայտնի, թե առողջական որ խնդիրների դեմ է հնարավոր պայքարել այս մթերքի օգնությամբ։

 

 

 Առաջներում այն լայնորեն կիրառվում էր (մյուս հիմքերի նման) ստամոքսահյութի  բարձր թթվայնության , ստամոքսի խոցի և 12-մատնյա աղիքի խոցերի դեպքում. սոդան չեզոքացնում է ստամոքսահյութի  աղաթթուն:


 


Սակայն սոդայի կիրառումը միայն  ստամոքսի այրոցքն ու սպասքը փայլեցնելով չի սահմանափակվում:  Այն իր արժանի տեղն  ունի տնային դեղատուփում: Ահա այն դեպքերը, երբ կարելի է հաջողությամբ սոդա կիրառել:

 

 

Իսկ սոդայի օգտագործման ամենաարդյունավետ ողանակը սոդայաջուրն է։ Սակայն չպետք է շատ խմեք, ցուցված է շաբաթական 2-3 անգամ։ Եթե ունեք խրոնիկ հիվանդություններ, ապա կարող եք սոդայով փորձել պայքարել, բայց միայն բժշկի հսկողության ներքո։

Բերանի վատ հոտի դեպքում սոդայի և ջրածնի գերօքսիդի հետ խառնուրդը հզոր  օքսիդացնող հատկություն ունի, որը ոչնչացնում է վատ հոտ առաջացնող  մանրէները:

 

 

Դրա համար   հարկավոր է մեկ ճաշի գդալ սոդան խառնել մեկ բաժակ ջրածնի գերօքսիդի հետ (2-3%) ու  այդ լուծույթով ողողել բերանը:

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը