Նռան 9 բուժիչ հատկություն. Նույնիսկ հեռացնում է ճառագայթումը

Դիտումներ 323

Նռան 9 բուժիչ հատկություն. Նույնիսկ հեռացնում է ճառագայթումը

Դրախտի խնձոր, որը գայթակղեց Եվային; Աֆրոդիտեի կողմից Կիպրոսում տնկված ծառի պտուղը. հատապտուղը, որի հյութը կոչվում է  «սիրո ըմպելիք»  և վաճառվում է որպես ամենաուժեղ աֆրոդիզիակ, ոչ այլ ինչ է, քան նուռ:

Դեկորատիվ նռան բույսի պտուղը, որը հասունանում է ուշ աշնանը, իրեն շրջապատել է իր հատկությունների մասին անհավանական առասպելներով և հեքիաթներով: Հատկապես մեր ընթերցողների համար մենք փաստեր ենք հավաքել մարդու օրգանիզմի համար նռան իրական օգտակարության մասին։

Նռան օգուտները

  1. Ակտիվացնում է հորմոնները
    Նռան հատիկների մեջ պարունակվող յուղերը հիանալի կերպով վերականգնում են օրգանիզմում հորմոնալ հավասարակշռությունը։ Ուստի խորհուրդ է տրվում նռան հատիկներ ուտել հատկապես ցավոտ դաշտանի, գլխացավի կամ դաշտանադադարի դեպքում։
  2. Բնական ինսուլին
    Նուռը այն քիչ քաղցրավենիքներից է, որը ոչ միայն ընդունելի է, այլ նաև օգտակար է դիաբետով հիվանդների համար։ Օրական 4 անգամ ուտելուց առաջ ընդամենը կես թեյի գդալ նռան հյութ խմելը կարող է զգալիորեն նվազեցնել արյան շաքարի մակարդակը։
  3. Բարձրացնում է հեմոգլոբինը
    Նուռը վաղուց հայտնի է որպես  անեմիայի լավագույն միջոց : Անեմիայով տառապողներին բավական է 2 ամիս շարունակ ուտելուց 30 րոպե առաջ օրական 3 անգամ 0,5 բաժակ նոսրացված նռան հյութ խմել։
  4. Ախտահանում է բերանը և կոկորդը
    Կոկորդի, ֆարինգիտի, ինչպես նաև ստոմատիտի դեպքում օգտակար է կոկորդը և բերանի խոռոչը ողողել նռան կեղևի կամ նռան հյութի թուրմով։ Տանինները թեթևացնում են ցավը, իսկ օրգանական թթուները ոչնչացնում են վարակը։
  5. Իջեցնում է արյան ճնշումը
    Նռան հատիկներն իսկական գտածո են հիպերտոնիկ հիվանդների համար, քանի որ դրանք շատ մեղմորեն  իջեցնում են արյան ճնշումը ՝ առանց մարմնի վրա որևէ կողմնակի ազդեցության: Իսկ նռան մրգային թաղանթները՝ չորացրած և թեյի մեջ ավելացնելով, կօգնեն հանգստացնել նյարդային համակարգը, ազատվել անհանգստությունից և բարելավել գիշերային քունը։

 

 



  1. Վերացնում է բորբոքումները Նռան կեղևի թուրմը շատ օգտակար է տարբեր բորբոքային հիվանդությունների դեպքում (երիկամներ, լյարդ, ականջներ և աչքեր, հոդեր, գինեկոլոգիական օրգաններ) պատրաստելու համար 2 թեյի գդալ մանրացված կեղևը լցնել 1 բաժակ տաք ջրով, ապա եռացնել։ ջրային բաղնիք 30 րոպե, քամել, քամել և նոսրացնել եռացրած ջրով։ Նման թուրմն անհրաժեշտ է ընդունել 50 գ օրական 2-3 անգամ՝ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
  2. Հեռացնում է ճառագայթումը  Ռադիոակտիվ իզոտոպներով աշխատող կամ բարձր ճառագայթման գոտում ապրող յուրաքանչյուրի սննդակարգի անփոխարինելի տարրը նռան հյութն է։
  3. Հզոր հակահելմինթիկ Հասուն նռան կեղևը պարունակում է ալկալոիդներ peltierin, isopeltierin և methylisopeltierin, որոնք ունեն ուժեղ հակահելմինթիկ ազդեցություն  , հեղուկի կեսը գոլորշիանում է: Քամեք սառեցված արգանակը և խմեք մեկ ժամվա ընթացքում փոքր չափաբաժիններով։ Մեկ ժամ հետո խմեք լուծողական, իսկ 4-5 ժամ հետո կլիզմա արեք։
  4. Դիարխի դեմ պայքար Նռան կեղևն ու պտուղները տտիպ են, ուստի օգտագործվում են փորլուծության, կոլիտի և էնտերոկոլիտի դեմ։ Մեծահասակներին խորհուրդ է տրվում օրական 3 անգամ ուտելուց հետո մի պտղունց չորացրած, մանրացված նռան կեղև ընդունել, իսկ դրա համար երեխաներին բավական է տալ կիսով չափ ջրով նոսրացված թարմ քամած հյութ։ Վարակիչ լուծի դեպքում. նռան կեղևում պարունակվող պոլիֆենոլները արդյունավետորեն նվազեցնում են դիզենտերիային բացիլների և այլ պաթոգենների աճը:

Նուռը երկրագնդի ամենաառողջ մրգերից մեկն է։ Հայտնի է հին ժամանակներից։ Դա նույնիսկ հիշատակվում է Աստվածաշնչում. Այժմ դուք նաև գիտեք, թե ինչպես օգտագործել բնության այս հիանալի նվերը։



Ամենաընթերցվածը