Հղիների համար ամենաօգտակար մթերքը, այն օգնում է նիհարել և բուժում է աղիներն ու ստամոքսը
Շատ կարևոր է ճիշտ մթերքներ ընտրել ՝ առողջությունը պահպանելու համար։
Սպիտակ լոբին շատ հեշտ է մարսվում, իսկ բջջանյութի քանակով առաջատարն է։
Սա չափազանց կարևոր է մարզիկների կամ նիհարողների համար. այս մթերքը չի ծանրաբեռնում ստամոքսը և հագեցնում օրգանիզմը, իսկ բջջանյութը երկար հագեցվածության զգացում է հաղորդում և նվազեցնում չափից շատ ուտելու ցանկությունը:
Սա օգնում է ավելի արդյունավետ կերպով նվազեցնել քաշը:
Միայն մեկ հիմնական արտադրանքով դիետան վնասակար է օրգանիզմի համար, քանի որ այլ անհրաժեշտ նյութեր և վիտամիններ չեն մատակարարվում, և լոբի դիետան բացառություն չէ։ Ուստի խորհուրդ է տրվում սննդակարգում լոբի փոխարինել այլ ուտեստների հետ։ Լոբի սպիտակուցների մարսելիությունը առավելագույնի հասցնելու համար կօգնի լոբի համատեղ օգտագործումը մեթիոնինով հարուստ մթերքների հետ՝ պանիր, ձուկ, ընկույզ, ծովամթերք, կաթնաշոռ, հնդկաձավար:
Սպիտակ լոբին ավելի քիչ գազ և փքվածություն է առաջացնում, քան մյուս տեսակները, ուստի այն հիանալի է ստամոքս-աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար:
Հատկապես շատ ֆոլաթթու սպիտակ լոբի մեջ՝ մինչև 480 մգ:
Մեկ բաժակ լոբի բավարարում է օրգանիզմի ամենօրյա կարիքը ֆոլաթթվի, որը մասնակցում է արյունաստեղծմանը, բարելավում է իմունիտետը, նվազեցնում դյուրագրգռությունն ու դեպրեսիան։ Այն հատկապես օգտակար է հղիների համար՝ նպաստելով պտղի զարգացմանը։