Մածունով գաթաներ ՝ ամանորյա սեղանի համար․ Բաղադրատոմսը սիրով տրամադրում ենք

Մածունով գաթա
Տնական ջերմության և ավանդական համի կատարյալ արտահայտություն։ Մածունով գաթան փափուկ է, նուրբ և հաճելիորեն հավասարակշռված՝ ոչ շատ քաղցր, ոչ ծանր։
Յուրաքանչյուր կտոր հիշեցնում է մանկության համը՝ թարմ թխվածքի բույրով և բնական բաղադրիչների զգացողությամբ։ Հարմար է թե՛ առավոտյան սուրճի կամ թեյի հետ, թե՛ ընտանեկան հավաքների ու հյուրասիրությունների համար։

Պարզ, բայց միշտ սիրված՝ մածունով գաթան դասական ընտրություն է, որը երբեք չի հիասթափեցնում։
Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
3 բաժակ ալյուր,
2 հատ ձու,
1 թեյի գդալ սոդամ
400 գրամ մածուն,
200 գրամ կարագ,
վանիլին
Խորիզի համար ՝
3/4 բաժակ շաքարավազ,
3/4 բաժակ ալյուր,
70 գրամ կարագ,
վանիլին,
մի պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝
Ամանորի սեղանը չի պատկերացվում առանց ջերմ ու ծանոթ համերի։ Մածունով գաթան հենց այն քաղցրն է, որը միավորում է ընտանիքը՝ թեյի սեղանի շուրջ ստեղծելով հարմարավետ ու անկեղծ մթնոլորտ։

Փափուկ, բուրավետ և թեթև կառուցվածքով գաթան հիանալի լրացնում է ամանորյա հյուրասիրությունը՝ առանց ծանրացնելու սեղանը։ Այն ընտրում են նրանք, ովքեր գնահատում են ավանդույթը, որակը և տնային համի անկեղծությունը։
Թող ամանորյա յուրաքանչյուր պատառը լինի ջերմ, հիշարժան և լի լավ սպասումներով։
