Մենք օգտագործում ենք այս թույնը ամեն օր․ Դադարեցրեք, քանի դեռ ուշ չէ

Դիտումներ 170

Մենք օգտագործում ենք այս թույնը ամեն օր․ Դադարեցրեք, քանի դեռ ուշ չէ

Մեր սնունդը պարունակում է անհավանական վտանգավոր լուռ «մարդասպան»՝ մոնոսոդիումի գլուտամատ E621, որը սննդային հավելում է, որն օգտագործվում է աղը փոխարինելու և նաև համը բարելավելու համար:

 

 

 

Այս բաղադրիչը ներառված է բոլոր տեսակի սալյամի, չիպսերի, երշիկեղենի, հոթ-դոգի, պատրաստի ապուրների, գարեջրի և այլնի մեջ։ և այլն: Անվտանգ չափաբաժինը օրական 1,5 գրամ է մեծահասակների համար և ½ գրամից պակաս երեխաների համար:

 

 



Այսօր այս հավելումից տարեկան օգտագործվում է 200 հազար տոննա, և դրա չափից մեծ դոզավորումը հայտնի է որպես «Չինական ռեստորանային սինդրոմ։

 

 

 

 

Այն ունի բազմաթիվ կողմնակի ազդեցություններ, ինչպիսիք են սրտխառնոցը, կրծքավանդակի ցավը, միգրենը, քնկոտությունը, գլխապտույտը, տեսողական խանգարումները, հորմոնալ անհավասարակշռությունը, թուլությունը և այլն:

 



Այս նյութը հայտնաբերվել է 1907 թվականին Իկեդա Կիկունայի կողմից, ով փորձեր կատարելով պարզել է, որ այդ բաղադրիչը փոխում է սննդի համը։ Ավելին, այն նաև փոխում է արագ սննդի և սառեցված սննդի համն ու բույրը։

Մեր խորհուրդը ձեզ, երբ պատրաստվում եք նորից սնունդ գնել, համոզվեք, որ փաթեթավորման վրա նշված նյութի պարունակությունը նշված չէ։



Ամենաընթերցվածը