Սեխի բուժիչ հատկությունները․ Այն իսկական ոսկե դեղամիջոց է
Սեխը յուրահատուկ ապրանք է։ Դրա հիմնական առավելությունն ինքնաբավությունն է՝ սեխը կարելի է և պետք է ուտել ինքնուրույն՝ առանց համեմունքների և հավելումների։ Դուք կվայելեք կախարդական համն ու բույրը, իսկ այդ ընթացքում մաշկը կհարթվի և կերիտասարդանա, մազերը և եղունգները կամրանան, տրամադրությունը կբարելավվի։
Ինչ է պարունակում սեխը
Այն ամենի ցանկը, ինչ պարունակում է սեխի միջուկը, կարող է առաջին հայացքից սարսափելի թվալ՝ ջուր , շաքարներ և օսլա, սպիտակուցներ, ածխաջրեր, սննդային մանրաթելեր, ազատ օրգանական թթուներ, կալիում, երկաթ, վիտամիններ C, PP, B1, B2, կարոտին, ֆոլաթթու, մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալցիում, մեղր , ինոզիտոլ, սիլիցիում… Abracadabra? Այո՛։ Բայց չափազանց օգտակար: Փորձենք պարզել այն:
Սիլիցիումը բարենպաստ է ազդում մաշկի և մազերի վիճակի վրա, երկաթը օգտակար է շրջանառության համակարգի համար (ի դեպ, սեխի մեջ այն 17 անգամ ավելի շատ է, քան կաթում , և 3 անգամ ավելի, քան ձկան մեջ ), վիտամին C. ամրացնում է նյարդային համակարգը և բարձրացնում իմունիտետը ։
Բետա-կարոտինը (իսկ սեխի մեջ այն նույնիսկ ավելի շատ է, քան գազարի մեջ) մեզ տալիս է դեղձի ազնիվ երանգ , դարձնում այն հարթ: Ինոզիտոլ տարօրինակ անվանումով նյութը նպաստում է մազերի աճին և դարձնում դրանք ավելի խիտ։
Ֆոլաթթուն չափազանց օգտակար է նյարդային համակարգի համար՝ այն պատասխանատու է հուզական հավասարակշռության և լավ տրամադրության համար։ Իսկ մագնեզիումը շատ օգտակար է սրտի մկանների համար։
Սեխի դեղամիջոցներ
Ժամանակակից բժշկության մեջ սեխն օգտագործվում է հիմնականում աղիները մաքրելու համար (սեխի միջուկն ունի ընդգծված լուծողական ազդեցություն), որն, ի դեպ, օգնում է ավելորդ քաշի դեմ պայքարում։ Հիմնական կանոնը սեխ ուտելն է դատարկ ստամոքսին։ Քաշը նվազեցնելու համար սեխի հյութն օգտակար է նաև խնձորի և լոլիկի հետ համատեղ (1:2:1 հարաբերակցությամբ):
Անձրևոտ մռայլ օրերին սեխը կարող է բուժել. այն իսկապես թեթևացնում է հոգնածությունը, անհանգստությունը և բարելավում տրամադրությունը:
Բայց դուք կարող եք ոչ միայն սեխ ուտել։ Բուժման ժողովրդական մեթոդների հետևորդները սեխից պատրաստում են լոսյոններ, կոմպրեսներ, կաթիլներ, ողողումներ և նույնիսկ լոգանքներ: Արդյո՞ք այս բոլոր միջոցներն օգնում են բազմաթիվ հիվանդությունների դեպքում, մեծ հարց է: Բայց ինչու չփորձել: Ավելին, դա սովորաբար շատ հաճելի է։
Սեխի հյութը նույնպես համարվում է բուժիչ։ Օգնում է քթից, միզաքարային հիվանդությունից (խորհուրդ է տրվում սեխի հյութ խմել մաղադանոսի թուրմով ) և օրգանիզմից դուրս է մղում որդերը (խորհուրդ է տրվում առավոտյան 1 բաժակ հյութ ընդունել դատարկ ստամոքսին)։
Սեխի լոգանք
Մեկ բաժակ սեխի հյութը լցնում են տաք, բայց ոչ տաք ջրի մեջ (36-37°C), դնում են սեխի կամ սեխի կեղևները։ Ենթադրվում է , որ նման լոգանքը կօգնի վերացնել ալերգիայի հարձակումը :
Սեխի կոմպրես
Սեխի միջուկից կրծքավանդակի վրա սեղմելը թեթևացնում է բրոնխիտի, թոքաբորբի և ասթմայի նոպաների վիճակը: Սեխի միջուկը և սեխի կեղևը խորհուրդ է տրվում քսել թարախակույտերի և կապտուկների վրա՝ ենթադրվում է, որ այդ դեպքում դրանք ավելի արագ կանցնեն։
Ինչպես ուտել սեխ
Հիմնական կանոնը միայն սեխ ուտելն է։ Պարզապես մի կարծեք, որ մենք ձեզ հորդորում ենք հրաժարվել մնացած ապրանքներից: Բանն այն է, որ սեխը ծանր արտադրանք է (միայն աղիների թուլացում առաջացնող մանրաթելի պատճառով), այն ինքնին լուրջ բեռ է օրգանիզմի համար։ Հետևաբար, այն այլ բանի հետ խառնելը, հատկապես ալկոհոլի և կաթնամթերքի հետ , մեղմ ասած, չարժե. ազդեցությունը կարող է լինել ամենաանսպասելի: Ավելի լավ է սեխն ուտել հիմնական կերակուրից երկու ժամ առաջ կամ հետո։ Իսկ գլխավորը չափն իմանալն է՝ որքան էլ համեղ լինի այս բուրավետ գեղեցկությունը, պետք չէ տարվել։
Ո՞վ չի կարող սեխ ուտել:
Նման մարդիկ գործնականում չկան։ Բայց որոշ դեպքերում դուք դեռ պետք է զգույշ լինեք:
- Հատկապես պետք է զգույշ լինեն կերակրող մայրերը՝ երեխան կարող է աթոռի հետ կապված խնդիրներ ունենալ:
- Երկար ժամանակ համարվում էր, որ սեխը հակացուցված է շաքարային դիաբետով հիվանդների մոտ, քանի որ դրա միջուկում մեծ քանակությամբ տարբեր շաքարներ կան: Արդյոք դա ճիշտ է, թե ոչ, լիովին հայտնի չէ, ուստի նրանք, ովքեր դեռևս արյան շաքարի հետ կապված խնդիրներ ունեն, չպետք է ռիսկի ենթարկվեն:
- Ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի խոցով դուք նույնպես ստիպված կլինեք ձեռնպահ մնալ այս նրբագեղությունից: