Վերացրեք հոդացավրը, մկանայնի և ոսկորների ցավերը ՝ դափնու տերևի միջոցով
Ծնկների ցավի հիմնական պատճառը վնասվածքն է: Սայթաքել, ընկելուց վնասել է հոդը, ճեղքել կամ պատռել կապանը: Ծնկների ցավը կարող է առաջանալ արթրոզի պատճառով: Սա հիվանդություն է, որի ժամանակ առաջանում է ծնկահոդի աճառի վաղաժամ ծերացում։ Մեկ այլ պատճառ է նյութափոխանակության խախտումը, աճառային հյուսվածքի սնուցումը, որոնք պատասխանատու են տարբեր հանգամանքների համար՝ ժառանգականություն, քրոնիկ վարակ, էնդոկրին հիվանդություններ, գիրություն: Ամեն ինչ սկսվում է հոդի ճռճռոցից՝ քայլելիս կամ կծկվելիս: Քանի որ հիվանդությունը զարգանում է, ճռճռոցը վերածվում է կտտոցների: Ցավը տարածվում է ստորին ոտքի և ազդրի վրա: Ծունկը դառնում է այտուցված:
Հոգ տարեք ձեր ցավացող հոդերի մասին, մարզեք մկանները: Հոդերը ծանրաբեռնվածություն չեն սիրում, ուստի նրանց համար լավագույն սպորտաձևը լողն է՝ հոդը աշխատում է, բայց ծանրաբեռնված չէ։ Օգտակար վարժություններ են տաքացումներ, հատկապես վարժություններ «մկրատ», «հեծանիվ»: Բայց հիշեք, որ շատ պրոֆեսիոնալ մարզիկների մոտ առողջական խնդիրներ են առաջանում: Ինչպես ասում են՝ ամեն ինչ լավ է չափի մեջ։ Հոդերի համար ամենավտանգավոր սպորտաձևերն են բասկետբոլը, ֆուտբոլը, դահուկավազքը, վոլեյբոլը։ Մի ցատկեք:
Վազքն ու ցատկելը մեծ ծանրաբեռնվածություն են հոդերի համար, դրանք սկսում են «փշրվել»։ Ծնկների առողջության համար ամենաօգտակարը է թարմ օդում արագ քայլելն է կամարային հենարաններով(սուպինատր) սպորտային կոշիկներով։ Աշխատեք շատ չուտել. Ավելորդ քաշը լրացուցիչ ծանրաբեռնվածություն է առաջացնում ձեր ծնկների համար: Ուստի վնասվածքով հիվանդների 70%-ը գեր մարդիկ են: Եթե դուք ավելորդ քաշ ունեք, ամեն ինչ արեք նիհարելու համար և 5 կգ-ից ավելի քաշ մի՛ վերցրեք: Կերեք կալցիում:
Հոդերի առողջության համար օգտակար են ծիրանի չիրը, թուզը, խուրմա, նուշը, գետնանուշը, կաթը, կաթնաշոռը, պանիրը, թթվասերը, հազարը, կաղամբը, նեխուրը, ձիթապտուղը։ Ավելի շատ ջուր խմեք: Հեղուկի բավարար մակարդակը էական է աճառի առողջության համար, հատկապես ծնկների հատվածում: Խմեք օրական առնվազն մեկուկես լիտր ջուր:
Բաղադրատոմս թիվ 1
Վերցրեք 1 ճ.գ ամոնիակի լուծույթ և 3 լ. ջուր. Խմոր հունցել ցանկացած ալյուրից,ստացված խմորը գրտնակել և ամրացնել ծնկներին։ Վերևից փաթաթեք տաք շարֆով: Բուժումը կարելի է կրկնել՝ օգտագործելով նույն խմորը՝ պարզապես անհրաժեշտ է ավելացնել ամոնիակի նոր չափաբաժին։
Բաղադրատոմս թիվ 2
Եփած կարտոֆիլի կոմպրեսները կհանգստացնեն ծնկի ցավը։ Անհրաժեշտ է կարտոֆիլը կեղևով եռացնել, ջուրը քամել և տրորել։ Քսեք կտորի վրա և ամրացնել ծնկներին՝ լավ փաթաթելով։ Պահել մինչև սառչի։ Բուժման կուրսը 7-10 օր է։
Բաղադրատոմս թիվ 3
Թարմ կտրատած եղևնու ճյուղերը լցնել եռման ջրի մեջ, թողնել թրմվի կես ժամ։ Երբ լուծույթի ջերմաստիճանը հասնի 37-38 ի ընկղմեք ձեր ոտքերը կամ ձեռքերը լուծույթի մեջ 30 րոպեով: Այնուհետև ցավոտ տեղը փաթաթեք ավելի տաք շարֆով և պառկեք առնվազն մեկ ժամ: Ռևմատիկ պոլիարտրիտի դեպքում բուժման ամբողջական ընթացքը 5-7 լոգանք է։
Բաղադրատոմս թիվ 4
Կավիճը քերել, հարել կեֆիրով, մինչև միատարր զանգված ստանանք (կավիճի և կեֆիրի քանակը կամայական է, միայն անհրաժեշտ է, որ խառնուրդն ունենա թանձր թթվասերի խտություն և չտարածվի)։ Քսեք ցելոֆանին և կոմպրեսի պես քսեք ցավոտ տեղին։ Փաթաթել տաք շալով կամ շարֆով։
Բաղադրատոմս թիվ 5
Մայոնեզի տարայի մեջ մանրացնել 9 դափնու տերև, ավելացնել օղի, փակել պլաստիկ կափարիչով և դնել մութ տեղ: 2օր հետո լավ թափահարելով խառնել, հետո նաև 5 օր անց և լուծույթը պատրաստ է: 2-3օր քսել ծնկներին և ցավը կթուլանա:
Բաղադրատոմս թիվ 6
5 գ. դափնու տերևները և 300մլ ջուրը եռացնել 5-6րոպե և թրմել թերմոսում 3-4ժամ, այնուհետև քամել և խմել փոքր կումերով ամբողջ օրվա ընթացքում: 2 օր թուրմն ընդունելուց հետո՝ օրական 1 ճ.գ., 7 օր դադար տվեք: Ապա նորից ընդունեք, կես տարի հետո բուժումը նորից կրկնել:
Շատ կարևոր է հետևել բաղադրիչների քանակին:
Բաղադրատոմս թիվ 7
Եթե հոդերի ցավը սուր է, ապա ձեզ անմիջապես այլ բուժում է անհրաժեշտ։ 2-3 ճ.գ. մեղրը խառնում ենք 10-20 գ (1-2 ճաշի գդալ) ցանկացած սննդի քացախի հետ։ Քացախը հիանալի միջոց է բուժիչ մեղրը մարմնում տեղ հասցնելու համար: Բաղադրիչները հարում եք այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված՝ խյուսի տեսքով։ Այն դրվում է հոդերի վրա, ծածկում փայլաթիթեղով և թողնում եք ամբողջ գիշեր։ Դա արվում է 7 գիշեր անընդմեջ, որից հետո անհրաժեշտ է 10-օրյա ընդմիջում, ապա բուժումը կարելի է կրկնել ևս մեկ շաբաթ։ Բուժման այս մեթոդի հակացուցումը մեղրի նկատմամբ ալերգիկ ռեակցիան է։ Օգտագործելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ: