Սխտորի միջոցով կարող եք ազատվել շաքարային դիաբետից․ Բժշկուհին մանրամասները ներկայացրել է
Սխտորը դեռևս հնագույն ժամանակներից հայտնի է իր օգտակար հատկություններով։ Պարունակում է B, D, B3, C, P վիտամիններ, օրգանիզմին ապահովում է երկաթով, ֆոսֆորով, պղնձով, սելենով և ցինկով։
Սխտորի շնորհիվ օրգանիզմն ազատվում է խոլեստերինից, այն իջնում է նաև սրտանոթային հիվանդությունների դեմ պայքարում, իջեցնում է արյան ճնշումը։ Սխտորը համարվում է ամենաուժեղ ներգործություն ունեցող սննդամթերքներից մեկը, որը այլընտրանքային բժշկության մեջ օգնում է ազատել մարմինը թույներից:
Բժշկության այս ոլորտի փորձագետները պնդում են սխտորի ուժեղ ներգործության մասին, որը օգնում է ազատվել մակաբույծներից և ճիճուներից , ինչպես նաև կանխարգելում է այնպիսի հիվանդություններ, ինչպիսիք են բծավոր տիֆը, շաքարախտը, ընկճախտը և քաղցկեղի որոշ տեսակները: Այս կխոսենք ինչպես սխտորի միջոցով ազատվել արյան մեջ շաքարի բարձր մակարդակից։
Ռուս բժշկի պնդմամբ, եթե ճիշտ ես սնվում, հետևում ես քո առողջությանը, սխտորով այս բուժիչ միջոց կազատի ձեզ դիաբետից։ Սակայն այն կիրառելուց առաջ պարտադիր է խոսեք ձեզ բուժող բժշկի հետ։
Շաքարային դիաբետ. Խառնեք 50 մլ կիտրոնի հյութ, միջին սխտորի 2 ատամիկի քերուկ, 1 թ/գ մեղր։ Խմեք 1 թ/գ` օրը 1 անգամ։
*100 գ սխտորի քերուկը 2 շաբաթ թրմեք 1 լ չոր կարմիր գինու մեջ` տաք տեղում, լույսի տակ։ Քամեք, պահեք սառնարանում։ Խմեք 1-ական ճ/գ` օրը 4 անգամ, ուտելուց առաջ։
* Միջին սխտորի 3-4 ատամիկ 30 րոպե թրմեք 500 մլ եռջրում։ Քամեք, խմեք օրվա ընթացքում։
Սխտորի հակացուցումները ՝
Սխտորը սննդակարգում չի կարելի չարաշահել. հատկապես չի խրախուսվում ուտել դատարկ ստամոքսին։ Սխտորը խթանում է ստամոքսահյութի առատ արտադրությունը։ Աղեստամոքսային խնդիրներ ունեցողներին սխտորը հակացուցված է։ Սխտորի օգտագործումը կարող է նաև ալերգիաների պատճառ դառնալ։ Սխտորը հակացուցված է ստամոքսի բաց խոց ունեցողներին։ Սխտոր չպետք է ուտեն նաև գաստրիտով հիվանդները, որոնք ոչ թե ռեմիսիայի, այլ ակտիվ շրջանում են, հում սխտորը նրանց ևս հակացուցված է։ Եթե նման խնդիր ունեցող մարդն այնուամենայնիվ սխտոր ուտի, ստամոքսի ցավեր կունենա։ Սխտոր նաև խորհուրդ չի տրվում ուտել կյարդի խնդիրներ ունեցողներին: Սխտորի մեջ պարունակվող թունավոր մասնիկները կրծում են լյարդի պատերը և խանգարում են քիմիական գործընթացներին: Հղիներն ու կերակրող մայրիկները սխտոր ուտելուց առաջ պետք է բժկի հետ խորհրդակցեն։ Նաև սխտորից պետք է հեռու մնան բոլոր նրանք, ովքեր ալերգիա ունեն սխտորից կամ սխտորով պատրաստվող լուծույթներից կամ ըմպելիքներից։