Խաշ դնելու ամենալավ բաղադրատոմսը սա է․ Այսպես ստացվում է սպիտակ, առանց հոտ, շատ համեղ խաշ

Դիտումներ 606

Խաշ դնելու ամենալավ բաղադրատոմսը սա է․ Այսպես ստացվում է սպիտակ, առանց հոտ, շատ համեղ խաշ

Բոլորիս կողմից շատ սիրված Խաշի բաղադրատոմսը․

Բաղադրիչներ`

300 գ. տավարի կամ 400 գ. ոչխարի ոտերի համար վերցնել

100 գ. գանձակ,

800-1000 գ. ջուր,

աղ,

սխտորն ըստ ճաշակի:

 


Պատրաստման եղանակ՝

Նախապես մաքրած տավարի ոտքերը խանձել, քերելով մաքրել, լավ լվանալ և մասերի բաժանել:

 

 

 

Պատրաստի ոտքերը 24 դնել սառը ջրի մեջ, 2-3 ժամը մեկ ջուրը փոխել:

Դրանից հետո նորից լվանալ, դնել ոչ լայն կաթսայի մեջ և լցնել այնքան ջուր, որ մսից 15-20 սմ վերև լինի:

 



Խաշը եփել առանց աղի, թույլ կրակի վրա, պարբերաբար քաֆն ու յուղը վերցնել ջրի երեսից և եփել այնքան, որ միսը հեշտությամբ անջատվի ոսկորից:

Մատուցելուց 5 րոպե առաջ խաշին ավելացնել քաշած յուղը և մատուցել շատ տաք վիճակում:

Առանձին մատուցել աղ, ծեծած սխտոր` նախապես արգանակով լուծված, բողկ և լավաշ:



Ամենաընթերցվածը