Եթե ուզում եք ձեր պատրաստած թփով տոլման համեղ ստացվի, այսպես պատրաստեք
Բաղադրամասեր․
- Խաղողի տերևներ 300 գր
- Աղացած միս մեկ կգ
- Կլոր բրինձ
- Սոխ մեկ հատ:
- Սխտոր
- Աղ
- Կարմիր և սև պղպեղներ
- Կանաչներ (մաղադանոս, սամիթ, ծիտրոն)
Տերևներն ընտրում են ավելի երիտասարդ, բաց գույներիՀանում ենք պոչերը և մանրակրկիտ լվանում հոսող ջրի տակ: Տերևները լցնել եռման ջրով, պահել 5 րոպե և քամել ջուրը։
Աղացած միսն ու չեփած բրինձը տեղափոխում ենք խորը ամանի մեջ։ Սոխը և 2 պճեղ սխտորը կեղևազատում ենք, լվանում։ Սոխը, սխտորը և կանաչիները կտրատել։ Աղացած միսին ավելացնել սոխը, սխտորը, կանաչիները, աղ և համեմունքներ։
Մանրակրկիտ խառնել միջուկը մինչև հարթ լինի։ Ավելի հարմար է դա անել ձեռքով։
Տոլման եփելու համար վերցնել մոտ 5 լիտր ծավալով կաթսա։ Ներքևում շարել խաղողի տերևներ, որպեսզի տոլման չայրվի։
Հիմա սկսեք տոլմա հավաքել։ Քիչ քանակությամբ միջուկից ձևավորել երկարավուն «փաթաթուկներ» և կաթսայի մեջ դասավորել։
Տոլմայի վրա լցնել եռման ջուր, որպեսզի այն ամբողջությամբ ծածկվի ջրով։ Վերևից մի ծանրություն դրեք, օրինակ՝ ծանր ափսե, որպեսզի տոլման վեր չբարձրանա և տերևները չբացվեն։ Եթե թարմ տերևներ եք օգտագործել, մի քիչ աղ ավելացրեք ջրի մեջ։ Տոլման եռացնելուց հետո 1 ժամ եփում ենք մարմանդ կրակի վրա։