Աղիների կամ ստամոքսի խնդիրների դեպքում չի կարելի այս բանջարեղենը ուտել
Դդումը առողջարար մթերք է, որը հագեցած է աչքերի և մաշկի առողջության համար օգտակար տարրերի զանգվածով։
Միաժամանակ, սննդաբանները նշում են, որ շատ օգտակար համարվող մրգի սերմերը նույնպես մեծ դեր ունեն։
Բացի այդ, դդմով ուտեստները շատ համեղ են։
Բայց պետք է հիշել, որ կան հակացուցումներ.
Ոչ բոլորն են կարող այս բանջարեղենի հիման վրա տարբեր ուտեստներ ուտել:
Դիետոլոգ Օլգա Պերևալովան ավելի մանրամասն է բացատրել։
Նա բացատրեց, որ նման ուտեստներից պետք է հրաժարվել որոշ հիվանդությունների դեպքում, օրինակ՝ սուր գաստրիտով, խոցով, կոլիտով կամ պանկրեատիտով։
Բժիշկը հավելեց, որ դդումը պարունակում է կոպիտ մանրաթել, հենց նա է վնասում աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը և սրում իրավիճակը աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում։ Բայց սա դեռ ամենը չէ:
Բժշկի խոսքով՝ այս համեղ ու սիրված մթերքը խոլերետիկ ազդեցություն ունի։