Աղիների կամ ստամոքսի խնդիրների դեպքում չի կարելի այս բանջարեղենը ուտել

Դիտումներ 544

Աղիների կամ ստամոքսի խնդիրների դեպքում չի կարելի այս բանջարեղենը ուտել

Դդումը առողջարար մթերք է, որը հագեցած է աչքերի և մաշկի առողջության համար օգտակար տարրերի զանգվածով։

 

 

Միաժամանակ, սննդաբանները նշում են, որ շատ օգտակար համարվող մրգի սերմերը նույնպես մեծ դեր ունեն։

Բացի այդ, դդմով ուտեստները շատ համեղ են։

 



Բայց պետք է հիշել, որ կան հակացուցումներ.

Ոչ բոլորն են կարող այս բանջարեղենի հիման վրա տարբեր ուտեստներ ուտել:

 

 

 

Դիետոլոգ Օլգա Պերևալովան ավելի մանրամասն է բացատրել։

Նա բացատրեց, որ նման ուտեստներից պետք է հրաժարվել որոշ հիվանդությունների դեպքում, օրինակ՝ սուր գաստրիտով, խոցով, կոլիտով կամ պանկրեատիտով։

 

 



Բժիշկը հավելեց, որ դդումը պարունակում է կոպիտ մանրաթել, հենց նա է վնասում աղեստամոքսային տրակտի լորձաթաղանթը և սրում իրավիճակը աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների դեպքում։ Բայց սա դեռ ամենը չէ:

 

 

Բժշկի խոսքով՝ այս համեղ ու սիրված մթերքը խոլերետիկ ազդեցություն ունի։



Ամենաընթերցվածը